Het jeugdteam handhaaft zich soepel in de meesterklasse :-)

Het verslag van de laatste dag van de Meesterklasse Jeugd waarin ons jeugdteam uitkomt en volgend jaar weer speelt, houd ik kort.
Het was vandaag in Baarn vooral een kwestie van veel stress voor de teamleider.
Tegen Rochade (vier jonge gastjes die in de eerste zes ronden nul matchpunten en 3 bordpunten uit 24 hadden gescoord) werd een walk-over verwacht. Het liep echter geheel anders. De kindjes van Rochade stegen boven zichzelf uit en maakten 2-2, waarbij ze een overwinning zelfs nog min of meer misliepen. In de middag herhaalden ze dat kunststukje tegen SHS 2, dat daardoor mee degradeerde.
De onzen werden in de laatste ronde ingedeeld tegen VAS. Een koele berekening leerde dat een gelijkspel voldoende was voor handhaving. En aldus geschiedde. Maar vraag niet hoe…..
Stefan maakte met een minuspion nog redelijk soepel remise, Marloes stond met de rug tegen de muur en ging daar doorheen. Wouter overzag een standaardoffer op f7, maar maakte door geknoei van zijn tegenstander nog remise. En Jos…… Hij stond zeer goed, overspeelde zijn hand en zette zijn tegenstander gewoon mat toen die een prima voortzetting miste.
Daardoor werd De Pion 11e en VAS 12e met een half bordpunt minder. De teams 12 t/m 16 zijn gedegradeerd.
De terugreis (evenals de heenreis) door dichte mist was een feest. Nog nooit is Harrie Jekkers zó in de smaak gevallen bij de jongelui.
Voor volgend jaar wens ik de nieuwe teamleider veel sterkte, en een team dat zich iets overtuigender handhaaft.
O ja, Bobby Fischer werd kampioen van Nederland met het team Joost Michielsen, Chiel van Oosterom, Jan Breukelman en Christov Kleijn.

Geef een reactie