het eerste wint van SMB 2 met 5,5 – 2,5

Het eerste heeft weer een mooie overwinning geboekt op SMB 2: 5 ½ – 2 ½ .
Het was weer een mooie improvisatie actie: met invaller Ngo Hin op 7 en een tijdelijke inval wedstrijdleider ( de echte kwam wat later: die moest door trein ongemakken (reed niet tussen Rotterdam en Roosendaal; lastig als je uit Hoek van Holland moet komen) terug om de auto te gaan halen ). Toch zag het er de hele middag goed voor ons uit.

Bord 1 had Ludo een Scandinavische partij met Dd6. Het werd een redelijk gelijkwaardige opening, maar net toen de teamleider iets aan zijn hongerige gevoel ging doen, bood Ludo’s tegenstander remise aan. Omdat de teamleider dus even niet aanwezig was moest Ludo op eigen inzicht kiezen, en besloot gelukkig door te spelen. Met een mooie combinatie won hij een kwaliteit, en maakte het erg efficiënt af! Mooi potje van een topscorer ( 4-5 op bord 1 !!)

Op bord 2 was speelde Robert een Velimirovic aanval in het open siciliaans ( Lc4 en lange rochade). Hij bracht een prachtig kwaliteitsoffer op Talliaanse wijze ( erg intuïtief), en toen de tegenstander in zo’n lastig verdedigbare stelling het net niet helemaal goed deed, ramde Robert zich er mooi doorheen. Een hele mooie partij, die in het volgende clubblad zal staan!

Op bord 3 zat Stefan. Hij kreeg een Blackmar Diemer Gambiet tegen, waarin hij met zijn loper op c2 insloeg. Daardoor kreeg wit wat initiatief voor de pion, en wist dit zelfs tot een bijkans winnende stelling te voeren. Op het moment suprême zag hij een toch belangrijke dreiging over het hoofd: Dh2 mat! Stefan zag dat wel ; 0-1

Op bord 4 speelde Peter een mooie aanvalspartij. In de analyse bleek dat hij een pion had moeten offeren om een wellicht winnende stelling te krijgen. Peter deed dat niet, en het initiatief keerde zich tegen hem. Helaas een verliespartij.

Op bord 5 speelde Jan een Schmidt benoni ( pionnen wit c4-d5-e4 en zwart c5-d6-e5). Hij offerde een pion om wat activiteit te krijgen, en hierdoor ontstond een dynamisch evenwicht. De uitslag werd dan ook remise.

Op bord 6 speelde uw teamleider met wit een gesloten Catalaans. Het middenspel werd bepaald door actief stukkenspel van beide zijden, maar wit stond steeds iets beter. Een foutieve berekening kostte zwart een stuk en de partij.

Op bord 7 speelde Ngo Hin een trompowski origineel tegen. Op het oog stond hij in het verre middenspel erg actief, maar dat bleek bij analyse toch schijn. Helaas een verliespartij maar Ngo Hin heeft zich goed verweerd.

Op bord 8 deed David zijn vorige partij eens dunnetjes over. In een pirc zette hij zijn tegenstander klem, en draaide hem langzaam de nek om. Zonder zijn tegenstrever een kans te geven, haalde hij zijn punt binnen.

Ludo Tolhuizen – Ruben Hogenhout 1-0
Robert Schuermans – Hylke Veenstra 1-0
Stefan Colijn – Wouter Knoop 1-0
Peter Dankers – Brian Rijkschroeff 0-1
Jan Schuurmans – Martine Middelveld ½ – ½
Pim Eerens – Roy van der Hatert 1-0
Ngo Hin Cheng – Jaheruddin 0-1
David Dupont – Jan Willem Siebers 1-0

Geef een reactie