Het Derde zet succesreeks voort

Het Derde is er na de maximale score tegen Vrij in geslaagd om de succesreeks voort te zetten. Het ging tegen onze broeders en zuster van het vierde als volgt:

Henk op bord 8 was als laatste begonnen omdat invaller Martijn wat later binnenkwam, maar was wel als eerste weer klaar. Martijn stond erg gedrongen toen z’n paard zich vergaloppeerde en Henk op een prachtige wijze geforceerd een toren won. Twee zetten later gaf Martijn op.

Cees trof op vier de altijd goedlachse TL van het vierde. Birgitta kreeg van Cees eerst een kwal cadeau, maar daarna trok onze Cees de grote trukendoos open en veroverde hij in rap tempo de dame. Een paar zetjes later streek Birgitta de vlag. Goed teruggestompt zeggen we dan.

Erik-Jan speelde met zwart op vijf een voorbeeldpartij tegen Jordy: uit een soort Sveshnikov/Kalashnikov-achtige structuur haalde hij het maximale rendement. Jordy stribbelde nog even tegen met een paar verbonden vrijpionnen, maar de extra loper van Erik-Jan bleek beslissend. EJ heeft wel iets van de snackbar verdiend jongen!

Vervangend TL Carlo had zich in de uiterste hoek van de zaal opgesloten tegen Chris. Gelukkig was alles op Playchess prima te volgen. Het ging lange tijd gelijk op, maar Carlo kon steeds meer het initiatief naar zich toe trekken en de buit binnenhalen. Het eerste matchpunt was een feit.

Ted koos tegen Rob voor een handige afwikkeling waardoor hij een net iets actievere dame overhield in het eindspel. Na dameruil bleek zijn vrijpion niet meer te houden: het tweede matchpunt was binnen, de Jägermeister verdiend.

Paul vermaakte zich vanmiddag prima tegen onze penningmeester op het tweede bord. De zetjes kwamen bij Paul zoals altijd vlot op het bord en er leek een klein voordeeltje in de stelling te zitten. Het duurde echter tot ver na de veertig zetten voordat dit omgebogen werd in een voorsprong van een loper tegen een paar verbonden pionnen. Erik stribbelde tegen door met de pionnen naar de overkant te rennen, maar Paul hield het hoofd koel en pakte het punt. Goed werk gast.

Omdat Eric en Rogier dit keer niet mee konden spelen, hadden we een invaller geregeld: Ton. Ton zat al vanaf zet 4 dapper te zwoegen tegen onze altijd solide spelende voorzitter. Iets te enthousiast had onze Ton een dubieus pionoffer geplaatst, maar zag daarvoor nul compensatie. Sterker nog: Ton stond met de rug tegen de muur gedrukt in een complexe stelling. Gelukkig at Ton een zakje taaitaai’s en vond onze voorzitter het allemaal erg complex. Dus werd er in lichte tijdnood remise overeengekomen.

Marcel was als laatste bezig en hoe: eerst leek Arco van het bord geduwd te worden, waarna Marcel echter pardoes een stuk morste. Arco pakte het toen niet slagvaardig genoeg aan waarna hij alsnog De Grote Eind(hoven)baas tegen kwam in de vorm van een beslissend blok centrumpionnen. Lekker duwwerk van onze Huijser.

Dan nog wat woorden over een randverschijnsel: het internationaal bekende concern Twosbo (TedjesWedjes Online Sports Betting Office) had speciaal voor vandaag de mogelijkheid geboden om te wedden op de einduitslag van deze match. Hier werd in grote getale aan meegespeeld. Velen voorspelden een eclatante 8-0 voor De Pion 3. Gelukkig voor onze bord 3 speler werd het 7,5-0,5. E√©n keer raden wie dat was…

Tot slot, alle uitslagen nog even op een rijtje:

De Pion 3 (1929) – De Pion 4 (1742) 7,5-0,5
1. Carlo Rens (2049) – Chris Lambregts (1770) 1-0
2. Paul Kuijpers (2013) – Erik van Elven (1818) 1-0
3. Ted van Eck (2008) – Rob van der Weegen (1790) 1-0
4. Cees IJzermans (1913) – Birgitta van Weersel (1753) 1-0
5. Erik-Jan Colijn (1896) – Jordy Schouten (1664) 1-0
6. Marcel Huijser (1893) – Arco Schumacher (1752) 1-0
7. Ton van der Werf (1867) – Ad Bruijns (1721) 0,5-0,5
8. Henk Wennekes (1791) – Martijn Verbeek (1667) 1-0

Geef een reactie