“Henke zou toch wat bedenke” wint Kroegentocht

Het team “Henke zou toch wat bedenke” uit Souburg heeft afgelopen zaterdag de Kroegentocht gewonnen. Het team bestaande uit Jeroen Hekhuis, Roeland Alders, Henke Westerweele en Albert Vermue scoorde verreweg de meeste schaakpunten en werd tweede in het leutklassement. Team Kindercola (Ngo Hin Cheng, Jos Kuijpers, Bart Peeters en Ivo Kok) werd tweede gevolgd door “Koek is zoek”, het team van Marcel Koek, Erik van Elven, Marc Naalden en Bas Robben dat de meeste leutpunten verdiende. Bij de einduitslag dient opgemerkt te worden dat de organisatie zichzelf heeft moeten diskwalificeren vanwege een omkopingschandaal.

De organisatie had namelijk net als in andere jaren de weergoden en -godinnen omgekocht met oliebollen en zuurstokken waardoor de dag zonder een spatje regen verliep.

Dit jaar was het aantal aanmeldingen blijven steken op tien, waardoor de rondes een beetje rustiger konden verlopen dan anders en er niet van kroeg naar kroeg gerend hoefde te worden.

Het winnende team van Souburg scoorde overigens maar liefst 30 punten uit 40 partijen. Roeland Alders had met een score van 100% een belangrijk aandeel in de overwinning. De prijs voor leukste naam ging naar het team van onder andere Marloes Peeters en Ton van der Werf. Hun teamnaam luidde: “Heueueueueueueuwh”.

Geef een reactie