Han Mulder-Toernooi

In de donkere dagen vóór Kerst hebben maar liefst 14 Pionnekes op zaterdag 24 december 2005 namens SV De Pion deelgenomen aan het 7e Han Mulder Kerstjeugdtoernooi welke werd gehouden in het Gemeenschapshuis “De Lievendaal” te Eindhoven. Dit jeugdschaaktoernooi is onderdeel is van het Brabant Criterium. Buiten het feit dat een deel van het Pionnenleger (15 procent van het aantal deelnemers) afslag Eindhoven/Strijp over het hoofd had gezien en via Weert nog net op tijd arriveerde werd de kwaliteit van de organisatie van dit toernooi door de meeste aanwezigen als ver onder de maat én erg storend ervaren. Zo werd het startschot pas om 10.30 uur gegeven met de mededeling dat men slechts over de desbetreffende schaakaccommodatie kon beschikken tot uiterlijk 15.00 uur. Dit had tot gevolg dat in alle leeftijdscategorieën over 7 ronden werd geschaakt en er evenmin gelegenheid bleek te zijn voor fatsoenlijke pauzes. Door hard pratende ouders en begeleiders alsmede gillende kinderen werd het niet echt beter. Over donkere dagen voor Kerst gesproken: het was in elk opzicht stikdonker!!

Aanwezig: Ngo Hin Cheng, Chris Lambregts, Benny Onrust, Martijn Verbeek, Nicky van Peer, Cees IJzermans, Frank Lambregts, Ivo Kok, Jasper Onrust, Mathijs Verbeek, Joris Kok, Anthony Snijders, Robin van Trijp en Robin Verbeek. Er waren dit toernooi slechts enkele uitschieters. Robin van Trijp was tot en met de derde ronde ongeslagen. Hij verloor in de 4e ronde van Nick van de Meerakker (de latere winnaar van de E-categorie), herstelde zich keurig en kwam uiteindelijk uit op 5½ punt uit 7. Genoeg voor een fantastische 2e plaats. Chapeau (petje af)!! Mathijs was met een nederlaag in de 1e ronde enorm slecht gestart. Hij liet echter zien dat hij in het Belofteteam van De Pion thuishoort door met enorme knokpartijen de 2e tot en met de 6e ronde te winnen. Soms zelfs op wonderbaarlijke wijze. In de 7e en laatste ronde moet hij jammer genoeg remise toestaan en wordt gedeeld 1e. Op weerstandspunten dan toch nog 4e worden is dan minder prettig! Niettemin hebben we weer eens kunnen genieten van Mathijs. Robin en Mathijs lieten zich in tegenstelling tot de rest van de Pionnekes niet irriteren door de ronduit slechte organisatie van dit toernooi. Wie zich ook niet lieten irriteren waren de Pionnekes in de AB-categorie. Benny en Ngo Hin achtereenvolgens een keurige 2e en 3e plaats met 5 uit 7 en Chris op de 4e plaats met 4 uit 7. Opmerkelijk was de partij van Benny tegen Brent Burg in de 7e ronde. Brent was tot en met de 6e ronde ongeslagen. Tegen Benny was hij echter kansloos. Met een vuurrood hoofd en in zichzelf pratende beende hij na dit zware verlies met grote stappen de zaal uit. Mooie partij Benny!!

Einduitslag. Categorie AB (13 deelnemers): Benny, 2e plaats (5 uit 7). Categorie C (26 deelnemers): Cees, 8e plaats (4 uit 7), Ivo, 9e plaats (4 uit 7), Frank, 13e plaats (4 uit 7), Jasper (17e plaats (3 uit 7), Nicky, 20e plaats (3 uit 7) en Martijn, 22e plaats (2 uit 7) Categorie D (35 deelnemers): Mathijs, 4e plaats (5½ uit 7), Joris, 18e plaats (3½ uit 7) en Anthony, 28e plaats (2½ uit 7). Categorie E (26 deelnemers): Robin van Trijp, 2e plaats (5½ uit 7) en Robin Verbeek, 14e plaats (4 uit 7).

Zo nu ga ik eten en de rest van de middag uitbuiken. Prettige dagen, tot op de PK!!