Halve finale NK schoolschaak.

Door: Sander le Sage.
Het team van SG Tongerlo, bestaande uit Stefan Colijn, Erik-Jan Colijn, Martijn Verbeek en Sander le Sage heeft zich 31 mei geplaatst voor de finale van het schoolschaken op 7 juni.

Het SG Tongerlo zat in een poule met het Keizer Karel College, het Marklandcollege en SG Jacobus Fruytier.

De eerste ronde speelde SG Tongerlo tegen het Marklandcollege.Het marklandcollege had al een mentale voorsprong toen ze een telefoontje kregen dat het Tongerlo in de file stond.Uiteindelijk aangekomen begonnen het Marklandcollege en het Tongerlo, inmiddels met een achterstand van 15 min, te spelen. Het Tongerlo beslist de wedstrijd met 3-1.

In de tweede ronde moest het Tongerlo tegen het Jacobus Fruytier. Hier werd met 2,5 – 1,5 gewonnen.

De tussenstand was na de tweede ronde positief voor het Tongerlo en het Keizer Karel college. Beide hadden 2 wedstrijden gewonnen en waren dus al zeker van een plaats in de finale van het NK.

Toen dat zeker was werd er veel gediscussieerd over 2-2 “zodat we dan naar huis” konden. Maar het Tongerlo had intern besloten niet 2-2 te spelen, en hetzelfde geval bleek bij het Keizer Karel College, want niemand bood remise aan.

Uiteindelijk na een aantal zetten bood Erik-Jan remise aan, maar zijn tegenstander weigerde, dus werd er op alle borden gewoon doorgespeeld.Deze match om de titel “eerste plaats van de halve finale”, want naar de finale waren we toch allebei al, eindigde in een 2-2.

Zaterdag 7 juni rukt het SG Tongerlo weer op naar Nijmegen en hoopt zich Kampioen van het NK Schoolschaken 2008 te mogen noemen.

Geef een reactie