Grote overwinning op Triple-Pion

Aanvankelijk was Triple-Pion 1 een geduchte tegenstander, maar na de uitslagen van de vorige ronde bleek dat het eerste en tweede van Triple-Pion van jasje waren gewisseld.
Met wat personele problemen bij het eerste en ook een tweetal afmeldingen bij ons, waren het vaste invaller Chris Lambregts en debutant John van Helden bereid ons team te completeren.

De Pion 3 S.V. Triple-Pion
Jos Kuijpers Nico Linssen
Benny Todts Teun Kremers
Ad Bruijns Wil van Zon
Ton van der Werf P. Zegers
Arco Schumacher Hassan Sezin
Chris Lambregts René Vink
Bart Peeters Jochum Berndsen
John van Helden Johan Hage

Bart Peeters was al snel klaar. Hij ruilde vele stukken en kwam in een stelling met vele remisekenmerken. Door het overzien van een zet door Jochum Berndsen, was het eerste bordpunt binnen.

Chris Lambregts kwam goed uit de opening en kon daardoor een pion meepakken. Vervolgens werd er afgewikkeld naar een gewonnen eindspel. Na een half uur geïnvesteerd te hebben in de slotstelling, kwam ook René Vink tot deze conclusie.

Naast mij was onze voorzitter veel tijd aan het investeren in een opening waar hij naar eigen zegge niet veel van begreep. Met nog een zestal minuten op de klok en nog een vijftiental zetten te gaan, werde pardoes een dame kado gedaan door Wil van Zon. Hierdoor werd op verrassende wijze de partij tot een einde gebracht.

Arco Schumacher kreeg een remiseaanbod in een gelijke stelling. Gezien het speelbeeld en de bijna zekere winst van Benny Todts zou dit het winnen halfje zijn. Echter waren de overige partijen ook nog prima speelbaar en liet de beslissing over aan Arco.

Teun Kremers, tegenstander van Benny Todts, kreeg de opdracht voor de winst te spelen. Er werden grote risico’s genomen door Teun Kremers en een foutief offer geplaatst. Benny Todts ging gedeeltelijk in op het offer van zet 14. Benny speelde het in tegenstelling tot zijn tegenstander accuraat uit en op zet 20 kon het eerste matchpunt opgeschreven worden.

In de opening verloor John van Helden een pion, maar bleef knokken. Met een degelijke opstelling maakte hij het zijn tegenstander nog zeer lastig, maar in het vere eindspel moest hij toch het hoofd buigen.

Op het eerste bord wilde Jos Kuijpers remise aanbieden en kreeg hiervoor mijn toestemming, er kwam vermoedelijk zetherhaling aan. Door Nico Linssen werd echter niet het verwachte De2 gespeeld en Jos ging dus maar door met de aanval. Niet veel later kon hij toch de winst incasseren.

Door Arco Schumacher werd het remiseaanbod afgeslagen en ging met zijn twee lopers proberen de twee hengsten van zijn tegenstander in bedwang te houden. Er zaten nog een aantal leuke trucjes in op pat, maar Arco wist toch met actief loperspel een pion aan de overkant te krijgen en daarmee tevens de partij.

Als laatste was ondergetekende nog bezig zijn partij om te zetten in winst. In de analyse bleek ik op twee momenten de winst gemist te hebben, nadat ik met positioneel voordeel uit de opening was gekomen. Op zet 44 speelde de heer Zegers een optisch goede zet c6+, maar na Kxc6 kwam mijn tegenstander tot inkeer en kreeg niet veel later de hand toegereikt.

Een grote overwinning van 7-1 op Triple-Pion heeft ervoor gezorgd dat we samen met De Kemppion 2 en WLC 2 op een gedeelde eerste plaats staan. WLC 2 heeft zelfs een half bordpuntje meer.
De volgende ronde zal met uit-nadeel gespeeld worden tegen de Kemppion 2 en beloofd een spannende match te worden.

Geef een reactie