Groot succes voor Pion-meiden

Bij de Brabantse meisjeskampioenschappen, vandaag in Waalwijk, hebben de meiden van De Pion ongelooflijk huisgehouden. In de C-categorie, waar 4 van de 5 deelneemsters van De Pion waren (Maro, Kimberley, Cora en Talitha) gingen alle bekers naar De Pion. Maro Tikranian werd eerste en plaatste zich daarmee voor het NK. Kimberley Oostvogels werd 2e en Cora Oostvogels 3e na een beslissingswedstrijd tegen Karen Lomans.

In de E-categorie werd Marieke van Essen 2e. Dat is om meerdere redenen een bijzondere prestatie. Marieke schaakt nog maar sinds augustus, was de allerjongste van de deelneemsters, was de dag voor het kampioenschap nog hartstikke ziek, moest met de klok spelen, waar ze geen ervaring mee had en moest ineens haar partijen noteren, wat ze helemaal nog nooit geleerd had. Voor haar eerste partij heb ik haar even in 30 seconden uitgelegd hoe je een zet moet noteren en hop, ze doet het alsof ze nooit anders gedaan had. Een klasbak, die Marieke!

Het hele toernooi verliep overigens in een bijzonder aangename en sportieve sfeer, onder de uitstekende leiding van Arno Eliƫns.