Geflatteerd verlies tegen HWP Sas van Gent 3

Het begon ogenschijnlijk allemaal goed, Eric van Loon stond goed, Marloes Peeters stond lekker, Ngo Hin Cheng stond prima. Alleen Carlo had wat problemen met activiteit van zijn stukken.

Eric van Loon kwam steeds beter te staan naar mate de partij vorderde, mede door het gebrek aan activiteit bij zijn tegenstander. Het eerste punt was er dan ook relatief snel.

Op basis van de stellingen werd het remiseaanbod van Marnix van der Zalm door Peter Kuijpers aangenomen.

In tijdnood ging het allemaal mis voor de Manneh, Benny Onrust verloor, Marcel Huijser kreeg een behoorlijke koningsaanval om de oren en kon dit uiteindelijk niet afslaan, ook Ton van der Werf blunderde een kwaliteit weg, waarna het niet al te moeilijk meer was voor zijn tegenstander.

Ngo Hin Cheng wist zijn partij met een aantal pionnen voorsprong makkelijk te winnen.

Uiteindelijk waren Marloes Peeters en Carlo Rens nog bezig om minimaal 1,5 punt binnen te harken om toch nog met een matchpuntje de dag te sluiten. Carlo Rens stond heel de wedstrijd beroerd, maar kon toch nog een in gelijke eindspel komen. Het forceren van de stelling werd Carlo te veel en verloor uiteindelijk. Marloes stond geruime tijd goed, maar kwam gedurende de partij slechter te staan en bezweek uiteindelijk onder de druk.

De Pion 2 – HWP Sas van Gent 3 2,5 – 5,5
Peter Kuijpers – Marnix van der Zalm 0,5-0,5
Carlo Rens – Etienne van Leeuwen 0-1
Eric van Loon – Rudy van de Wynkele 1-0
Marloes Peeters – Erik vd Wynkele 0-1
Ton van der Werf – Herman van de Wynkele 0-1
Marcel Huijser – Frans Snijders 0-1
Ngo Hin Cheng – Steven Rademakers 1-0
Benny Onrust – Gert van Rij 0-1

Geef een reactie