Geen vrijplaats voor Brabantse kampioen

En voor Ngo Hin is er dus geen vrijplaats. De kampioen van Brabant, het grootste en sterkste district van Nederland, speelt niet op het Nederlands Kampioenschap. Het wordt nu tijd dat de reglementen van de NBSB aangepast worden volgens mij. Ngo Hin eindigde gelijk op wedstrijdpunten maar had meer weerstandspunten dan David van Kerkhof. Ngo Hin was kampioen maar een barrage moest beslissen wie er recht had op een plaats op het NK maar helaas verloor Ngo Hin de barrage en moest hij hopen op een vrijplaats. Die kreeg hij niet maar drie andere spelers uit Brabant (met duidelijk hogere ratings, dat wel) kregen die wel.
De ontgoocheling bij de c was wat mij betreft nog groter. Daar hadden we een vrijplaats aangevraagd voor Ivo maar die heeft een brief gekregen dat hij derde reserve is. Als je die deelnemers ziet, dan zie je een heleboel spelers die in de Meesterklasse gewoon verloren hebben van Ivo. Op rating zit Ivo bij de eerste 18 volgens mij (van de 28). Er zit zelfs een ratingloze speler bij de vrijplaatsen.
Laten we het maar hier op houden: wij weten hoe goed Ngo Hin en Ivo zijn en de tijd zal leren dat de plaatsingscommissie hier heeft gefaald.

Geef een reactie