Marloes Peeters

Foto’s uit de oude doos

Afgelopen week heb ik foto’s van 1997 tot en met 2001 op ons Flickr account gezet. In 1997 kreeg ik op de ouderavond de vader van een mentorleerling op bezoek. Ik had zijn zoon ergens mee geholpen en hij wilde mij daarvoor bedanken. Hij was de directeur van Agfa in BelgiĆ« en ik kreeg van hem een digitale camera. Daarmee kon je 36 foto’s maken van 640×480 pixels. Als de camera “vol” was, moest je met een kabeltje de foto’s eraf halen en het geheugen op de camera wissen. Vanaf die tijd heb ik jaren met die camera foto’s gemaakt van activiteiten bij De Pion en vooral bij de jeugd. Voor de oudere leden onder ons (we hebben leden die al meer dan vijftig jaar lid zijn van onze club) zal het zeker leuk zijn eens terug te kijken naar de foto’s. Het is ook leuk om te zien dat enkele papa’s op de foto’s staan van kinderen die nu op de jeugdafdeling schaaklessen volgen (Juul Floris van den Berg en Tim Bogers).

Gisteren waren wij op bezoek bij ons oud-lid Charles Kuijpers. Hij is verhuisd naar Hendrik-Ido-Ambacht waar hij bij de plaatselijke club speelt voor de Rotterdamse bond in de tweede klasse. Charles was in de periode die ik eerder noemde erg actief voor onze vereniging. Hij heeft jaren in het eerste gespeeld en maakte altijd mooie verslagen van de externe wedstrijden van De Pion 1. Zijn drie zoons (Peter, Paul en Jos) waren grote talenten, maar zij schaken nu niet meer bij een club. Charles met zijn zoons komen heel veel terug op de foto’s uit die periode. Volgende week ga ik de foto’s vanaf 2001 bijwerken.

Je vindt de link naar ons Flickr account ook bovenaan het scherm van een desktop of laptop.

Op de foto Marloes Peeters die toen Stap 2 volgde. In 1997 werden de schaaklessen gegeven in cafetaria De Schaopskooi en werd er door de jeugd en de senioren gespeeld op vrijdagavond in de zaal van Hotel Merks. De schaakleraren waren Eric van Loon, Rogier van Loon en Marcel Huijser.

Gisteren vroeg een van de leerlingen van Stap 3 aan mij hoe lang onze vereniging al bestand. Welnu, De Pion is opgericht op 9 september 1929. Je kunt het nalezen op de pagina waar we de geschiedenis van de club hebben beschreven. Over vijf jaar hebben we dus groot feest.

Geef een reactie