Feestelijke afsluiting bij de jeugd

Op vrijdag 28 juni was het alweer de laatste dag van het schaakseizoen. Traditioneel wordt het seizoen afgesloten met frietjes eten en de diploma- en prijsuitreiking. Zo ook dit jaar.
’t Bels Voske kwam weer naar Roosendaal om heel wat puntzakken met friet klaar te maken en verschillende snacks stonden ook op het menu. We troffen het met het weer, dus iedereen kon mooi buiten zitten. Het basketbalveld van het Jan Tinbergen College stond vol met picknicktafels, wat ideaal was!

Na dat iedereen genoeg had gegeten, gingen we over op het uitreiken van de tientallen diploma’s en bekers. Je kunt goed zien hoeveel diploma’s we hebben uitgereikt bij de foto’s van onze voorzitter. Enkele kinderen krijgt hun diploma nog nagestuurd, want die zijn nog onderweg met de post.
Een andere bijzonderheid is het cijfer dat Thimo Linders heeft behaald, een tien voor stap 5! Dat komt niet vaak voor en is dus extra knap.

Het uitreiken van de bekers duurde ook een stuk langer dan normaal, want er moesten ook nog bekers worden uitgereikt voor de eerste seizoenshelft. Dat was door omstandigheden nog niet gebeurd, maar daardoor gingen er nu wel meer kinderen met beker naar huis, hoewel sommigen uiteindelijk met twee bekers naar huis zouden gaan. Er was één iemand die drie bekers won, dat was Tim Rampaart. Dit seizoen wist hij de A-groep tweemaal te winnen en was het dus in keer duidelijk dat hij zich opnieuw clubkampioen mocht noemen.

De belangrijkste prijs, De Duim, werd dit jaar uitgereikt aan Olav Rensen. De Duim gaat altijd naar een jeugdlid dat goed meedoet in de les, leuk schaakt tijdens de competitie, maar vervolgens niet in de prijzen valt. Olav is de jongste van allemaal en volgde dit seizoen Opstapje 1, maar voor wat extra uitdaging heeft hij ook al het boekje van Stap 1 doorgewerkt zelf. Genoeg redenen om De Duim te krijgen en wie weet zien we hem volgend jaar in de volgende lijst staan:

Prijswinnaars Jeugd

ZOMERWINTER
A-groepA-groep
1. Tim Rampaart1. Tim Rampaart
2. Guus Plukkel2. Tano van Schilt
3. Tano van Schilt3. Guus Plukkel
B-groepB-groep
1. Arun Wullems1. Tristan de Groen
2. Dilan Wullems2. Thijs Hoevenaars
3. Noah Bogers3. Evas de la Fuente
C-groepC-groep
1. Aleksander van Baal1. Joni van Hassel
2. Adil Oulad Ali Ahmed2. Jona Dekkers
3. Mees de Wolf3. Noah Bogers
D-groepD-groep
1. Boaz Brouwers1. Thijs Harijgens
2. Mees Suijkerbuijk2. Sam Hoevenaars
3. Mees Konings3. Jimmy Luijkx
E-groepE-groep
1. Noah Flynn van de Berg1. Milan Konings
2. Ingo Knook2. Bram van Ginkel
3. Emma de Bruijn3. Mees Suijkerbuijk
Snelschaken
1. Mees de Wolf
Familieschaak
1. Issam Azzouz

Geef een reactie