Feestavond De Pion, event of the year!

Het feest der feesten is jammer genoeg alweer voorbij! De rook is inmiddels opgetrokken. Het begon gisterenmiddag in Merks net na 17.00 uur met een exclusieve jeugdschaakclinic tot en met stap 2 voor maar liefst 24 kinderen. Deze jeugdschaakclinic, waarbij het spelplezier prevaleerde, stond onder de uiterst deskundige leiding van FM Petra Schuurman (2338) en Pauline van Nies (2126). Als in een soort van survival of the fittest moesten de kinderen zien te overleven op de prachtig aangelegde hindernisbanen. Dat ging de een duidelijk minder af dan de ander. Niettemin straalde de kinderen van plezier. Er moest zelfs een proeve van bekwaamheid, het wereldvermaarde schaakstukkenhappen, in de waterbak worden afgelegd. Tussendoor werden de kinderen getrakteerd op een glaasje limonade en vlak vóór het naar huis volgde nog een lekkerrr ijsje. Al met al een fantastische jeugdschaakclinic waar met een supergoed gevoel op teruggekeken mag worden.

Inmiddels waren de meeste gasten, 34 in totaal, voor het Diner with ….. gearriveerd. GM Zhaoqin Peng (2412), die net ná afloop van de laatste jeugdschaakclinic arriveerde, werd door uw razende reporter, die de rol van verkeersregelaar op zich nam, buiten ontvangen en doorgeleid naar een geschikte parkeerplaats. Dat daarvoor het drukke verkeer in de Brugstraat, een overbelaste verkeersader in de binnenstad, kortstondig moest worden stilgelegd is niet meer dan een vervelende bijkomstigheid. De overige verkeersdeelnemers accepteerde dit gelaten. In Merks had intussen de voorzitter het inchecken van Peng al voor zijn rekening genomen. Zodoende kon het Diner with ….., het Nederlandse Team dat in oktober 2008 heeft deelgenomen aan de Mind Sport Games in China, te weten: WIM Marlies Bensdorp (2317), Pauline van Nies (2126),), GM Dimitri Reinderman (2564), FM Petra Schuurman (2338) en WIM Arlette van Weersel (2219), slechts een Roosendaals kwartiertje later dan gepland van start gaan. Over het diner, waar onze voorzitter Ad Bruijns op de voor hem bekende wijze het startschot voor gaf, kan ik kort zijn: het was van voor tot achter en van begin tot het eind smikkelen en smullen geblazen, met recht een culinair hoogstandje!

Na het Diner with ….. werd het programma vervolgd met een exclusieve jeugdschaakclinic tot en met stap 6 voor maar liefst 20 kinderen. Deze jeugdschaakclinic stond onder de deskundige leiding van WIM Marlies Bensdorp (2317) en WIM Arlette van Weersel (2219). Deze jeugdschaakclinic was voornamelijk voorzien van een educatief karakter en kwam het spelplezier als vanzelfsprekend op de tweede plaats. De talloze gecompliceerde stellingen en de daaruit voortvloeiende opdrachten die in deze mindsurvival of the fittest werden voorgelegd konden slechts met vereende krachten worden opgelost. De traktatie van een glaasje limonade en een ijsje lieten deze bollebozen zich uiteraard eveneens welgevallen. Deze jeugdschaakclinic was er absoluut een op topniveau.

En dan (tromgetroffel) is het hoge tijd om de schaaksimultaan tegen GM Zhaoqin Peng (2412 en GM Dimitri Reinderman (2564) aan te vangen. De causerie met schaakanekdotes, een korte verhandeling over de Mind Sport Games in China, werd ondergeschikt gemaakt aan de schaaksimultaan met maar liefst 37 uitdagers. Peng nam daarvan 16 uitdagers voor haar rekening. Dimitri daarentegen maar liefst 21 uitdagers! Dimitri wint de schaaksimultaan met 18½ – 2½, moet remise toestaan aan Ivo Kok (1852) en verliest van Stefan Colijn (2187) en de jarige Jan Schuurmans (2156). Chapeau!! Peng wint de schaaksimultaan met 13½ – 2½, moet op vijf borden remise toestaan en verliest derhalve geen enkele partij. De remises tegen Peng (2412) komen op naam van Erik-Jan Colijn (1850), Peter Huijser (1696), Rogier van Loon (2041), Laurens Quinten (1630) en Martijn Verbeek (1571). Chapeau! Totaal 32-5 in het voordeel van Peng en Dimitri.

Het bleef zoals te doen gebruikelijk nog lang erg onrustig in Merks. Deze feestavond was, met dank aan iedereen die daaraan in welke zin dan ook iets heeft bijdragen, een enorm succes en zal voor zover dat al mogelijk zou zijn niet snel geëvenaard worden. De kracht van De Pion is ongekend!

Geef een reactie