En we gaan nog niet naar huis…

Want dat waren we al!

Het altijd legendarische 3e team van de Pion heeft op Houdini-achtige wijze vanmiddag weten te winnen van de Kemppion 1. Onze Kap’tein Ton v/d Werf had gisteren al een partij vooruit gespeeld en onnodig verloren, vrees niet mijn Kap’tein; er is licht aan het einde van de tunnel!

Cees IJzermans stond enig moment een toren voor, maar krijg de resterende zwarte stukken op zijn koning gericht. Dat soort stelling zijn altijd remise, deze dus ook!

Arco Schumacher kreeg een remise-aanbod in een stelling die ‘alle kanten op kan’, de vervangend teamleider liet het aan Arco zelf over en deze besloot ook om de vrede te tekenen.

Erik van Elven won een dubieus eindspel met een kwaliteit minder, Erik zag eerder in de partij ‘Mat in een paar zetten’ over het hoofd en besloot toen tot het betere blufschaak!

Bij Henk Wennekes had een gezonde stelling met wit bereikt in het Konings-Indisch. Gezonde zetten blijven doen is dan het devies, maar Henk verzuimde en verloor de partij.

Ivo Kok had niets bereikt in de opening en nog minder in het middenspel. In het eindspel kon Ivo door een paardvork de dame winnen.

Bo de Veth won al vrij vroeg in de partij de dame en besloot tot een aantal sjablone zetten, de tegenstander overzag de situatie goed en deed goede zetten. Op zet 40 verloor wit nog een paard en daarmee de partij.

Bart Peeters heeft zijn draai in de externe nog niet helemaal gevonden en ook vandaag kwam het niet helemaal uit de verf. In een listig eindspel liet Bart zijn koelbloedigheid en talent even helemaal stralen (…a3!!-Listige Baas!). Uiteindelijk bleven er 2 koningen over en na een lange discussie kwamen we tot de conclusie dat (bij goed spel!) niemand dat kan winnen.

4½-3½ Als het niet soepel of mooi gaat, dan moet noeste arbeid ons de matchpunten opleveren.

MARINES! HOORAH!

Geef een reactie