Derde team verliest, maar de jeugd is weer een ervaring rijker.

Ervaring. Dat was volgens mij het sleutelwoord in de ontmoeting met Waalwijk. De meeste spelers van Waalwijk brachten heel wat meer jaren ervaring mee dan de ‘jeugd’ van het 3e.
En dat bleek uiteindelijk toch de doorslag te geven in het 1.5-6.5 verlies.
De wedstrijd begon iets later omdat er bij de afrit Roosendaal Oost vanwege wegwerkzaamheden een kleine file stond. Ook Ad vd Brand was iets later dan verwacht. Jammer genoeg was het Ad die als eerste ook verloor. Hij speelde tegen de voorzitter van Waalwijk, Leon van Gelder, en werd, zoals hij het zelf vertelde gewoon van het bord gezet. Mark Mathon speelde snel hierna remise. Nog voor dat dame en torens zouden worden afgeruild besloten beide spelers tot remise. Ad Bruijns, die volgens zijn tegenstander een betere voortzetting in het middenspel had gemist, kwam in een eindspel terecht met een gesloten pionnen structuur. Meer dan remise zat er niet meer in.
De ‘jeugd’ zou het dus moeten doen vandaag. Een rondje langs de borden leerde mij dat het niet eenvoudig zou worden. Wouter en Jos stonden moeilijk, Bart en Ngo Hin gelijk en alleen Rob had een betere stelling.
Het was Jos die als eerste verloor. Zijn tegenstander kraakte zijn koningsvleugel en Jos kreeg zijn eigen stukken maar niet ontwikkeld. Een alles of niets aanval mocht niet meer baten. Ondertussen had Rob een remise aanbod gekregen. Keurig vroeg hij aan de wedstrijdleider of hij het aanbod mocht accepteren. Ik vertelde hem dat hij dat zelf mocht beslissen. Hij sloeg het aanbod af en speelde door. Jammer genoeg verspeelde hij later een pion en verloor de partij.
Bart had de tijdnood fase overleefd maar stond toen een stuk minder en moest even later opgeven. Ngo Hin die even een pion had voorgestaan kwam niet verder dan remise. Wouter was nog als laatste bezig. De hele partij had hij geweldig stand gehouden. Maar hij werd hiervoor niet beloond. Een vergiftigde pion deed hem in het eindspel de das om. De pion had niet geslagen mogen worden vanwege ondekbaar mat met de toren op de onderste rij.
Met iets meer ervaring hadden de laatste 5 partijen toch anders kunnen aflopen. Nu verloren we geflatteerd dus met 1.5-6.5. Jammer. Maar ik hoop dat lopende dit seizoen de extra wedstrijd ervaring er voor gaat zorgen dat we zeker nog punten gaan pakken!

Geef een reactie