de pion wint van het pionnen met 5-3

De pion 1 – RCS het pionneke 5-3

Het eerste team heeft een mooie overwinning geboekt op het pionneke uit Roermond.

Op bord 1 had de Limburger zich voorbereid op de Tsjichorin, die Ludo vaak speelt. Ludo speelde echter Slavisch, waarna zijn tegenstander overstapte op de ruilvariant, en een bloedeloze remise volgde.
Op bord 2 speelde Robert een Franse partij die resulteerde in een spannend eindspel van toren loper en wit een vrije h-pion en zwart een vrije e-pion, die ook gevaarlijk dreigde door te komen. Een prachtige finesse in het verre eindspel gaf Robert een gewonnen stelling ( remise was bij de stand van 4-3 in ons voordeel al voldoende) die hij rustig verder kon spelen. Zijn tegenstander overzag een tactisch gevaar, waardoor Robert de buit binnen haalde.
Op bord 3 speelde Stefan het Botwinnik systeem van het Engels. Er ontstond een gelijk toreneindspel, dat Stefan soepel remise hield.
Op bord 4 speelde Peter een goede partij, en aanvankelijk in de tijdnood ook. Vlak voor de tijdscontrole maakte hij echter een fout, waarna een tactisch verloren stelling na de tijdnood overbleef.
Op bord 5 maakte Jan in het Scandinavisch met een prachtige aanvalspartij gehakt van zijn tegenstander. Jan, nog ff doorgaan zo!
Op bord 6 liet ik na een misrekening mijn tegenstander met een toren binnendringen. Daarna heeft hij het netjes afgespeeld, en zo had ik een 0.
Op bord 7 speelde invaller Erik van Elven met zwart tegen het koningsgambiet. De aanval wist hij prachtig te doorstaan, en na stukwinst leek de winst zeker. Zijn tegenstander speelde echter op het offeren van zijn laatste stuk tegen Erik zijn pionnen, zodat er een eindspel K+L+P zou overblijven tegen K. Daar had Erik geen vertrouwen in, en gelukkig kon de witspeler zijn plan net niet uitvoeren, zodat Erik het punt kon bijschrijven. Een puike invalbeurt!
Op bord 8 speelde David een mooie partij. Eerst wist hij in het Dame-indisch een pion te winnen, en in het eindspel toren met ongelijk lopers gaf hij op het juiste moment zijn pion terug voor activiteit, cq passiviteit van de zwartspeler. Toen deze zijn loper naar a8 moest terugspelen, en David over de achterste rij kon binnendringen en zo de loper voor de pion won, wist hij het eindspel via mat zelfs te winnen. Een puike partij van David!

De individuele uitslagen:
1. Ludo Tolhuizen – J Heltzel 0,5-0,5
2. Robert Schuermans – J van Mechelen 1 – 0
3. Stefan Colijn – G Janssen 0,5 – 0,5
4. Peter Dankers, G Royakkers 0 – 1
5. Jan Schuurmans – I Utama 1 – 0
6. Pim Eerens – E Coenen 0 – 1
7. Erik van Elven – G Peeters 1 – 0
8. David Dupont – G Routs 1 – 0

Geef een reactie