De Pion vierde bij Schaakvoetbaltoernooi Middelburg

Vandaag is het team van de Pion, bestaande uit Stefan Colijn, Erik-Jan Colijn, Ted van Eck, Benny Onrust, Paul Kuijpers, Bart Peeters en Ton van der Werf, als vierde geƫindigd bij het jaarlijkse Schaakvoetbaltoernooi van SV Middelburg.

Het gezellige toernooi waarbij teams van ten minste zes schakers niet alleen een schaakwedstrijd van 10 minuten pppp afwerken maar ook een voetbalwedstrijd van 20 minuten tegen elkaar spelen werd gewonnen door team Blacksheep (een mengelmoes van sterke (Oost-)Brabantse schakers (ter illustratie, Willem Muhren – rating 2196 – zat op het 5e bord!), tweede werd team Het Witte Schaap (met onder andere Jan Smeets, Thomas Willemze, Frank Erwich en Alexander van Beek).

Mede door de zaterdagse training gegeven door Ted presteerden de Pionezen sterk in het voetbaltoernooi. Winst was er tegen Goes en het Combinatieteam terwijl het tegen team Witte Schaap enigszins onfortuinlijk 2-2 werd. Alleen Souburg wist ons te verslaan met 1-2, mede door een eigen goal van Stefan (die overigens met grote afstand topscoorder van het team was).

Op schaakgebied werd er kansloos verloren van Goes (1-5) en Het Witte Schaap (1,5-4,5); het combinatieteam werd met 4,5-1,5 verslagen (mede door een bijzonder verdienstelijke *ahum* remise van Erik-Jan). In de strijd om de derde plaats (tegen Souburg) toucheerde Ton bij een 3-2 voorsprong in vliegende tijdnood zijn dame terwijl hij schaak stond.. helaas voor Ton kon zijn dame gebruikt worden om het schaak op te heffen, ten koste van diezelfde dame. Hierdoor werd de achterstand van 1 (doel)punt niet ongedaan gemaakt en ontving het team van Souburg de 3e prijs. Tegen een uur of 20:00 was iedereen weer veilig thuis na een dagje van de straat geweest te zijn.

Geef een reactie