De Pion 6 superieur tegen Eeuwig Schaak: 5 – 1

Wellicht spreek ik nu voor mijn beurt, dan op voorhand mijn excuus daarvoor, maar ik vrees dat er anders niets wordt gepubliceerd over het knappe resultaat van De Pion 6 tegen Eeuwig Schaak in klasse 4A van de externe competitie van de NBSB. De Pion 6 moest gisteren immers haar teamcaptain missen. Victor was, nadat hij afgelopen week met een trombosebeen (naar horen zeggen) was opgenomen in het ziekenhuis, op de vroege zaterdagochtend ontslagen. Halverwege de middag heb ik hem nog wel even voorbij zien schuiven. De tijd ontbrak om uitvoerig naar zijn gezondheid te informeren. Overigens ben ik niet bevoegd op de webpagina van De Pion 6 een bericht te publiceren. Om die reden doe ik dat op deze plaats.

Victor werd keurig vervangen door Robin Verbeek die, sinds hij weer goed kan poepen oftewel geen last meer heeft van obstipatie, op bord 5 met zwart, Louis van Mechelen een uiterst onaangename middag bezorgde. Er kwam pas een einde aan de partij toen Robin midden op het bord schaakmat gaf. Patrick Peeters was hem in het rijtje met overwinningen reeds vooraf gegaan in zijn partij op bord 6 met wit tegen Toon de Rooij. Tussenstand: 2 – 0. Theo Potjes bezorgde Ab Witkamp op bord 4 met wit een regelrechte nachtmerrie, door de partij listig (zoals we Theo kennen) naar zijn hand te zetten, met als resultaat een voorsprong van 3 – 0 in het voordeel van De Pion 6.

Jasper Onrust speelde op eigen verzoek op bord 1. Goed zo kerel! Verantwoording nemen, daar moet je lef voor hebben. Hij speelde met zwart tegen John van Helden. Jasper had geen gemakkelijke middag, maar wist evengoed het beoogde bordpunt te verzilveren. Kees van Hogeloon moest tegen de verwachting in het onderspit delven tegen Jasper van der Heijdt die met een dijk van een partij met zwart op bord 3 met zwart De Pion een voorsprong van 5 – 0 bezorgde. Mathijs Verbeek tenslotte moest het op bord 2 met wit tegen Marcel Koek. Ondanks urenlang zwoegen moest Mathijs tandenknarsend de winst aan zijn tegenstander laten. Ondanks alles heeft Mathijs zijn kranig verweerd. Eindstand: 5 – 1.

Geef een reactie