De Pion 4 wint!

Gisteren heeft het 4e gewonnen van het sterker geachtte Baronie 2, een team dat in de middenmoot van klasse 1A speelt.

Knappe prestatie en nog een beetje glans aan dit seizoen. Dankzij de overwinning eindigen we nu op een keurige 4e plaats.

Hoe dit allemaal is gebeurd kunt u lezen in het later volgede uitgebreide verslag.

Geef een reactie

De Pion 4 wint!

Een “vier-punten” duel in klasse NBSB 1A. Een snelle blik vooraf op de stand in de klasse NBSB 1A leert dat het vierde team van de Pion voorlaatste staat in de rangschikking met een schamele 3.5 bordpunten uit twee wedstrijden. De missie van het 4e is dit seizoen echter behoud in de 1e klasse! De 1e ronde werd helaas verloren van Rochade 1, een team wat wij vorig seizoen in de kampioenswedstrijd uit nog de baas waren. De tweede ronde was een onvervalste klassieker tussen “De Pion 3” en “De Pion 4”. “De Pion 3” speelde een thuiswedstrijd en dit voordeel was een waarschijnlijk een doorslaggevende factor in hun 7.5 – 0.5 overwinning.

De tegenstander voor de 3e ronde was het 1e van de Kentering. Terugkijkend naar de tussenstand is dit het enige team dat nog onder ons staat. Op basis van gemiddelde rating zouden we dit team de baas moeten zijn. We kunnen hier spreken van een zogenaamde “vier punten” wedstrijd. Als wij de matchpunten behouden staan we er twee voor, als we verliezen staan we er twee achter. Hogere wiskunde leert ons dat er dus niet twee maar vier (!) punten op het spel staan!

Lees verder “De Pion 4 wint!”

Geef een reactie

De Pion 4 wint !

De Pion 4 heeft zonder haar sterspelers Ivo Kok en Emile Broeders maar met twee superinvallers, te weten: Chris Lambregts en Martijn Verbeek, met 6½ – 1½ overtuigend gewonnen van Stukkenjagers 5. De Pion 4 bestond in bordvolgorde uit: Birgitta Van Weersel, Erik-Jan Colijn, Chris Lambregts, Cees IJzermans, Henk van Weersel, Dustin van Weersel, Martijn Verbeek en Frank Lambregts. Ivo was voor deze gelegenheid ter beschikking gesteld aan De Pion 3, waar hij tegen Stukkenjagers 3 zijn ding deed door op bord 1 met wit simpelweg remise te scoren tegen John Greunsven (1970).

Op bord 4 speelde Cees met wit tegen Geert ten Hacken. Nadat iets meer dan een uur van de tijd verstreken was, waarin zijn opponent volledig overklast werd, konden de stukken weer opgeborgen worden. Op bord 6 speelde Dustin met wit tegen Niko van der Wal. De partij van Dustin vertoonde vele overeenkomsten met die van Cees. Ook Dustin overklaste eveneens zijn opponent volledig. Op bord 7 speelde Martijn met zwart tegen Inge Gaasbeek. Martijn speelde een evenwichtige en erg sterke partij waarin zijn opponent geen enkele kans kreeg op iets anders dan een dikke nederlaag. Hij speelde zich met deze partij in de schijnwerpers van de aanwezige scouts. Tussenstand na 1½ uur spelen: 3 – 0.

Op bord 5 speelde Henk met zwart tegen Paul Pollen. Henk lokte zeer gewiekst een penning op de dame van zijn opponent uit met als resultaat het einde van de partij! Tussenstand: 4 – 0. Op bord 3 speelde Chris met zwart tegen Theo Mulder. Chris verloor, “onder het mom van ik wil een keer actief spelen”, in de opening een toren. Schrikken geblazen dus! Met een hele reeks van goede en bekeken zetten wist Chris de partij echter naar zich toe te trekken. Uiteindelijk moest zijn opponent bakzeil halen. Niet verwacht, toch gekregen! Op bord 2 speelde Erik-Jan met wit tegen Emile Voorhorst. Erik-Jan liet zijn opponent zo ongeveer alle hoeken van het bord zien, voordat hij hem de genadeslag toebracht. Tussenstand: 6 – 0.

Op bord 1 speelde Birgitta met zwart tegen Luuk Koelman (1858). Birgitta speelde een prima partij, vergiste zich jammer genoeg in zettenvolgorde en moest bakzeil halen. Klokslag 16.00 uur was de tussentand: 6 – 1. Op bord 8 speelde Frank met wit tegen Guus van Heck. Zijn opponent is als hoogleraar klinische psychologie verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Dat de meeste professors nogal verward (kunnen) zijn blijkt ook in dit geval te kloppen. Of lag het aan het t-shirt met lijnen zonder einde……. wat Frank voor deze gelegenheid droeg? Terwijl hij dik gewonnen stond. verrekende de professor zich in een ogenschijnlijke patstelling en accepteerde remise. Eindstand: 6½ – 1½. In de eindrangschikking is De Pion 4 niet-onverdienstelijk op de derde plaats geëindigd.

Geef een reactie