De Pion 3 begint met een overwinning.

Het derde team is na een jaar afwezigheid weer terug in de tweede klasse. Met in onze baggage meer ervaring en geduld.

We speelden vandaag om 12.00u tegen EGS1 uit Goirle. Een ervaren team in de tweede klasse. Nadat Ad Bruijns gisteren het halve ledenbestand van de Pion had afgebeld, omdat we een invaller nodig hadden (Arco was op vakantie, Ad van de Brand was er niet vanwege gezondheidsproblemen (Wij wensen je natuurlijk veel sterkte) en Rob van de Weegen heeft ons team verlaten.), was Marcel Koek bereid om in te vallen.

Om 12 uur begonnen we dan. De tegenstander van Marcel (bord 8) was nog niet gearriveerd dus werd de klok vast ingedrukt. Enkele telefoontjes van teamgenoten gingen naar de tegenstander toe om te zeggen dat hij op moet schieten.
Op weg naar onze vereniging had mijn tegenstanders nog met teamgenoten gesproken over het feit dat het NIET goed zou zijn om snel op 1-0 te komen. Dit zou in het team voor verkramping zorgen.

Ik (Mark Mathon) speelde op bord 7. Nu speelde mijn tegenstander een opening die hij naar zijn zeggen al 20 jaar speelt en nog nooit had hij daarin mijn zet Db6 gezien. Nou vandaag was dus de eerste keer. Binnen een uur slaagde mijn eerste aanval en dit kwam ook mede doordat hij drie “loze” zetten speelde waardoor mijn paarden er lustig op los konden combineren.
Stand 1-0.

Na een uur was de tegenstander van Marcel nog niet gearriveerd en werd de partij in ons voordeel beslist. (Marcel bedankt voor je invalbeurt!)
Stand 2-0.

Ad Bruijns (bord 6) had een lastige partij waarin er aan beide zijden wat dreigingen waren. Helaas gaf hij een stuk weg en verloor daardoor ongelukkig de partij.
Stand 2-1.

Na het bekijken van de andere stellingen begon Ad te vrezen dat hij de enige zou zijn die vandaag zou verliezen. De rest van ons team wilde aan die gedachte graag meewerken. Jos (bord 2) was de eerste die gehoor gaf aan de oproep van onze teamcaptain. Zijn tegenstander vergat in een partij (waarbij Jos geen enkele keer over de 5de rij is geweest) een tussenschaakje te geven en daardoor won Jos een stuk. Hij had veel tijd besteed aan het nadenken over een schaakmat waarbij hij iedere keer 1 zet te kort kwam, maar nu had hij zijn tegenstander klem.
Stand 3-1.

Marc Naalden (bord 1) speelde een partij die eindigde met een eindspel paard tegen loper. Toen de tegenstander van Marc niet erg veel tijd meer had speelde Marc een aantal tactisch goede zetten. Zijn tegenstander had niet de tijd om alles goed uit te rekenen en het eindigde met een gepromoveerde pion voor Marc, waardoor zijn tegenstander even later op kon geven.
Stand 4-1.

Nog 1 puntje en de eerste winst in dit nog zo prille schaakseizoen is binnen. Die winst volgde snel.

Ngo Hin (bord 5) won een stuk van zijn tegenstander en weerde vervolgens elke dreiging rustig af door goed te combineren. Zijn tegenstander werd langzaam weggeschoven en de eerste winst was binnen!
Stand 5-1.

Er waren nog twee partijen bezig.

Wouter de Koning, op bord 3, had een serieuze mataanval op het bord gezet. Beide spelers hadden nog ongevver 4 minuten en Ad noteerde een aantal zetten, omdat de veertig zetten nog lang niet waren gehaald. De tegenstander van Wouter had nog wat schaakjes achter de hand, maar na wat goede koningszetten van Wouter moest zijn tegenstander of mat toestaan of dameverlies accepteren.
Stand 6-1.

De laatste partij was van Bart Peeters op bord 4. Zijn tegenstander stond al geruime tijd 2 verbonden vrijpionnen achter. Toch speelde hij door, omdat er misschien nog iets uit de stelling te halen viel. Bart speelde echter zeer solide en nadat hij 4 pionnen en een toren overhad en zijn tegenstander een toren en een pion gaf zijn tegenstander maar op.
Stand 7-1.

Een goed begin is het halve werk. Op naar de volgende ronde!

Geef een reactie