De Pion 2 onderuit … 2-6 tegen HWP

Gisteren speelde de Pion 2 in een op zijn zachts gezegd ongebruikelijke opstelling. Zo waren er afmeldingen van Peter, Stefan en Bart en die werden gecompenseerd door 2 invallers. René maakte dit seizoen zijn debuut in het 2e team, wat eventueel nog kan gebeuren, verrassender was dat Charles het 1e voor het 2e team inwisselde. Andere invallers waren er niet te vinden en dus moest er naar een creatieve oplossing gezocht worden, uiteindelijk stond er gelukkig 8 man!

Verzwakt was het team wel en dit was helaas niet te merken. Bo kreeg het op bord 1 zwaar voor zijn kiezen en al de glazen water die hij tijdens de partij dronk mochten niet baten; met niet veel tijd koos hij niet het verkeerde plan. Gecompliceerde stellingen in combinatie met tijdnood werden ook alle andere zwartspelers fataal ; Ngo Hin, Benny en René gingen vervolgens strijdend ten onder. Charles had toen al remise gespeeld in een stelling waar verder niet veel van te maken viel en zo hadden we al verloren met een stand van 0.5-4.5. Bij de andere witspelers zag het er zeker hoopvol uit, maar meer dan remises vielen daar niet uit te slepen. Ivo had op bord 2 de ‘offermode’ aangezet en gedurende het laatste stuk van de partij stonden er continu drie stukken in. Zeker een interessante partij die misschien in zijn voordeel had kunnen uitvallen, al is remise zeker ook niet onverdienstelijk. Jos had eveneens ook grote kansen, al ging hier in tijdnood ook het een en ander mis wat uiteindelijk in remise resulteerde. De Kap’tein verging het op bord 8 al niet beter; er werd een stuk gewonnen en in plaats van het iets makkelijker te maken, deed ik op zet 38 en 39 ietwat passieve zetten. Hierdoor konden de 2 pionnen van mijn tegenstander een heel eind doorlopen en had ik niet tijd genoeg om naar een winnend plan te zoeken, al zal ik dit nog even in Fritz moeten invoeren om te kijken of het eindspel daadwerkelijk gewonnen was want het was zeker ingewikkeld.
Hierdoor werd de eindstand op 2-6 gebracht. De volgende matches, in topopstelling deze keer, moeten er punten gepakt worden tegen respectievelijk Delft (nummer laatst) en Spijkenisse (middenmoter), al moet gezegd worden dat we al goede zaken hebben gedaan door van mededegradatiekandidaten Oegstgeest en Messemaker te winnen. Op weg naar de laatste loodjes…

Geef een reactie