De Pion 1 verslaat Goes

Vanmiddag heeft het eerste team een belangrijke overwinning geboekt in een vierpuntenwedstrijd tegen Goes.

Vanwege een voetbalwedstrijd van mijn zoon was ik pas ruim na 12.00 uur thuis, waardoor de auto met René, Ivo, Thijs en ik iets na 13.00 uur in Goes arriveerden. Gelukkig waren onze tegenstanders zo sportief geweest om te wachten en waren we om 13.15 uur aan de gang. Dat betekende voor mij in elk geval 2 dingen: winnen en verslag schrijven.

Als we nog iets wilden bereiken in de strijd tegen degradatie moesten we deze match winnen. Voor ons was het natuurlijk een grote vraag op welk bord Joey Grochal zou zitten. Dat bleek bord 4 te zijn, waardoor onze Paul met zwart voor een zware taak stond. Beiden speelden de opening vlot, maar uit een ooghoek dacht ik te zien dat Paul een pion cadeau moest geven.

Ivo begon op bord 1 voortvarend en had binnen no time een paard op e6 geplant wat niet geslagen kon worden vanwege een fraai matnet. Dit zag er veelbelovend uit! De eerste uren verliepen verder rustig, het beloofde een spannende strijd te worden!

De eerste die met een resultaat terugkwam was Eric. Met de start van het Formule 1 seizoen om 16.00 uur, was hij mooi op tijd klaar. Na een gelijk opgaande partij was de eerste remise een feit.

Teamleider René volgde als tweede: ook remise. Een partij waar ik niet zo veel van gezien heb, naar eigen zeggen was hij tevreden met het resultaat.

Marcel speelde een degelijke partij waarbij ook het evenwicht niet echt verbroken werd, tussenstand: 1,5-1,5.

Ondertussen tekende zich een strijd af waarbij Ivo en ik leken te gaan winnen en Paul het steeds moeilijker kreeg. Thijs en Erik hadden een iets betere stelling, maar wel remise-achtig.

Ivo zette ons op voorsprong: 2,5-1,5! Het was een wilde partij waarin Ivo een stuk offerde voor activiteit en dit heel sterk in een overwinning omzette, een erg belangrijk punt op een mooi moment.

Erik van Elven kwam in een eindspel waarin hij een klein plusje leek te hebben, maar geen concrete winstplannen meer over had: 3-2 voor ons dus.

Paul vocht als een leeuw, maar moest na ruim 70 zetten zijn meerdere erkennen tegen Joey: 3-3.

Gelukkig kon ik voor het eerst dit seizoen een partij over de streep trekken, ook al maakte Joey van de Braak het nog knap ingewikkeld:

Thijs had ondertussen een eindspel bereikt met een pluspion. Thijs toonde zich een ware teamplayer en haalde het 2e matchpunt binnen: 4,5-3,5 overwinning!

Geef een reactie

2 reacties