De pion 1 verliest van Vianen 3-5

De Pion 1 verliest van Vianen met 3-5

Helaas een nederlaag, waarbij het seizoen met een plaats in de middenmoot werd afgesloten.
Op bord 1 leverde Ludo een goede partij af. Tegen de sterke Duitser Odenthal stond Ludo in de eindfase gewonnen, maar had erg weinig tijd om zijn resterende 2 zetten te spelen. Doordat zijn tegenstander hem verstoorde en de wedstrijdleider het liet afweten door niet op de juiste plaats te zijn, ging Ludo (ten onrechte?!) door zijn vlag. Een erg vervelend einde voor Ludo!

Op bord 2 speelde Robert een mooie partij, waarna hij zijn tegenstander vanuit een pirc onder zware druk zette. De partij werd tot het verre eindspel doorgespeeld, met pointes over en weer, en resulteerde uiteindelijk in een remise.

Op bord 3 speelde Andy, rechtstreek overgekomen uit New York. Het werd een siciliaanse partij, waarin het evenwicht niet verstoord raakte ondanks de verwikkelingen die Andy er in poogde te brengen. De witspeler ging echter nergens op in, en het werd een vlakke, snelle remise.

Op bord 4 speelde Stefan een siciliaan met c3. In het middenspel kreeg hij plots een stuk cadeau, een gift die hij met plezier aannam. Weer een punt voor stefan, die mooi met 2 uit 2 het seizoen eindigt.

Op bord 5 speelde de half zieke Jan een lastige Scandinaviër, die hij qua stelling terecht verloor.

Op bord 6 speelde David een soort half afgeslagen Benko gambiet, waarin hij een goede kans op voordeel kreeg. David speelde echter te nonchalant wat hem een pion kostte en een heel moeilijk speelbare stelling. Hij kwam deze moeilijkheden niet te boven, en verloor.

Op bord 7 speelde Peter een moeilijke partij, met veel stukkenspel. Zijn Duitse tegenstander had echter het centrum vast in handen, en manoeuvreerde Peter uiteindelijk van het bord. Hij gaf in het eindspel zijn stuk terug, en het eindspel loper tegen opgesloten paard was helemaal verloren.

Op bord 8 speelde ikzelf met wit tegen het hollands met een Stone wall opstelling. Het mondde uit in een eindspel van dame-loper tegen dame-slechte loper, waarin zwart nog een mooie remise kans kreeg. Toen hij deze niet waarnam, kwam er een mat combinatie op het bord.

1. Ludo Tohuizen – R Odendhal 0-1
2. Robert Schuermans- U Dreven ½-½
3. Andy Baert- J Selten ½-½
4. Stefan Colijn – I Lenanczyk 1-0
5. Jan Schuurmans- A van Lanen 0-1
6. David Dupont- D Kerstens 0-1
7. Peter Dankers- U Perschke 0-1
8. Pim Eerens – J Niemers 1-0

Geef een reactie