De Mannêh sluiten af in stijl

De Mannêh hebben vandaag tegen Spijkenisse 2 een geflateerde 7-1 overwinning geboekt. Er waren geen nederlagen.

De zegevierende TL zal, mits bekomen van de Leffe Blond, een verslag schrijven.

Geef een reactie

De Mannêh sluiten af in stijl

De laatste match van het seizoen ging om de Snor van de keizer, er stond dus wel degelijk iets op het spel. Tot op het bot gemotiveerd arriveerden de Mannêh deze keer in maar liefst vier aanvalsgolven (Paul, Rogier en Marcel gingen direct). De motivatie was het duidelijkst aanwezig bij topscoorder Rogier die tot ieders verbazing aankondigde te gaan winnen! Toen alle Mannêh voorzien waren van koffie werd van start gegaan met de wedstrijd tegen sv Erasmus.

Op het eerste bord kwam Rogier sterk uit de startblokken. Hij won vrij snel een kwaliteit tegen een pion, maar er resteerde een gecompliceerde stelling waarin het loperpaar van zijn tegenstander krachtig bleek. De kwaliteit werd teruggeofferd en er kwam een stelling op het bord waarin Rogier weliswaar een pion minder had maar die toch remise was.

Peter speelde op het tweede bord. Na de opening stond Peter overwegend zoals hij het zelf zei. Peter sloeg een remiseaanbod af en speelde nog wat door. Toen de (non playing) TL aan hem vroeg wat zijn winstplan was wist Peter niets beters te bedenken dan “eigenlijk niks, ik wacht tot hij een fout maakt”. Enkele zetten later was het zover, Peters tegenstander liet zich plotsklaps mat in 1 zetten. Dame d5 slaat g2, stift, punt! “Mijn hemel”

Paul speelde op bord 3 een, voor de toeschouwers, slaapverwekkende partij. Al snel gingen de nodige stukken van het bord en resteerde een stelling waarin Paul vond dat hij een klein plusje had terwijl de rest van de wereld de remise al had geteld, dit was ook genoeg motivatie om het remiseaanbod af te slaan. Remise werd het uiteindelijk ook. In de fritz-analyse bleek echter dat de stelling op het moment van remise geven zo’n beetje geforceerd gewonnen is.

Van de stelling van Tedjes zullen een paar Mannêh een deja-vu gevoel gekregen hebben met de match tegen Charlois (die overigens op dezelfde locatie gespeeld was!) in het achterhoofd. Een kleine combinatie kostte Ted een pion en de stelling leek verloren. Ted ging er echter nog eens goed voor zitten en knokte zich terug in de partij. De kansen keerden volledig om en plots zat Ted een gewonnen toreneindspel te spelen. Ted wist dit na lang spelen tot winst te voeren.

De tegenstander van Marloes koos voor een rustige opzet. Het lukte Marloes de rokade van haar tegenstander te verhinderen maar erg veel spel zat er niet in de stelling. Uiteindelijk was remise een redelijk terechte uitslag.

Marcel speelde op bord 6 misschien wel de beste partij van de dag. Met sterk combinatiespel wist hij zijn tegenstander langzaam maar zeker in het gedrang te brengen, te fileren en vervolgens op te eten. Zijn tegenstander speelde wel heel erg lang door, zelfs in stelling met paard tegen paard en 3 pionnen. Maar de Huijs liet zich natuurlijk niet van de wijs brengen en pakte een Dame, Toren, Loper en Paard in afwachting van zijn aanstaande promoties. Vlak voor de eerste promotie werd het zijn tegenstander te gortig. Een prima partij zoals alleen de Mannêh dat kunnen!

Ngo Hin wilde koste wat het kost een einde maken aan zijn eierdoos-score die volgde op zijn sterke start in de competitie. In een stelling met tegenovergestelde rokade’s trokken beide spelers ten aanval. Ngo Hins tegenstander dacht een pion te kunnen snoepen, Ngo Hin dacht daar anders over. Met een venijnig tussenzetje en het stuk van de tegenstander in de pocket kon Ngo Hin naar de winst spelen. Ngo Hin liet iedereen nog wel even in spanning, maar achteraf bezien ging het gewoon vloeiend.

Henk heeft geen gelukkig seizoen achter de rug in het Tweede. Met een score van een half uit 4 trof hij viervoudig Olympiadeganger (voor de Antillen) Flanders. In een grijs verleden had Flanders ondergetekende al eens in de mangel genomen en was ik daar op het nippertje met een blauw oog uit gekomen. Henk werd snel onder de voet gelopen nadat hij twee openingen door elkaar haalde. Flanders profiteerde optimaal.

Toen de rookwolkjes opgetrokken waren hadden de Mannêh een 5,5-2,5 overwinning op zak en het seizoen werd afgesloten met een solide gedeelde 4e plaats met Dordrecht en Souburg. Volgend jaar dus maar kampioen worden…

Geef een reactie