De ADF in de US of A part 6

Vandaag alweer ronde 5. Even wat meer over de hoofdarbiter, Carol Jarecki. Ze is al internationaal arbiter sinds 1984 en heeft dan ook al heel wat Olympiades en FIDE matches meegemaakt. Ze was onder andere aanwezig op het FIDE Word Championship in Lyon 1990 en Las Vegas 1999. Ze was ook de hoofdarbiter bij de match Kasparov – Anand op de top van de World Trade Center in 1995 en bij de IBM Deep Blue – Kasparov match in 1997. Enfin dat is een behoorlijke staat van dienst lijkt me. Zij was vorig jaar ook de hoofdarbiter; zowel bij de heren als bij de dames. Chris Bird, de assistent arbiter, is Fide arbiter. Hij komt oorspronkelijk uit Hull, Engeland maar woont nu in Las Vegas. De voertaal bij de dames is overigens Russisch. Een groot aantal speelsters komt namelijk uit de Ukraine. De meeste junioren komen overigens wel uit Amerika.
Gisteren heb ik dus het museum bezocht. De tentoonstelling over het Vaticaan was mooi om te zien maar niet echt super interessant. Leuker was de expositie over Charles Lindbergh. Deze jongeman vloog over de oceaan toen hij 25 jaar was. Hij was luchtpost piloot en wilde graag naar Europa vliegen. Hij bracht zelf 2000 dollar in en ging toen op zoek naar sponsoren. Uiteindelijk werden die, ongeveer 10, gevonden. De meeste sponsorden zo’n 1000 dollar. De vlucht duurde 33,5 uur en onderweg was er geen radio contact. Hij werd in Parijs als een held onthaald en voer later met een Amerikaans marine vaartuig terug naar New York waar hij een geweldig onthaal kreeg. Hierna reisde hij door Amerika zodat iedereen hem kon feliciteren.
Vandaag naar het Union Station geweest. In het gebouw zijn nog veel originele zaken bewaard gebleven. Daarna verder gegaan naar het stadion van de Cardinals. Het base ball team van Saint Louis. Base ball is de sport in Amerika. Morgen meer…
De foto’s staan hier

Geef een reactie