Charles Kuijpers en Stefan Colijn in de prijzen in Mortsel

Op het jaarlijkse rapidtoernooi (15 min p.p.p.p.) van SK Oude God uit Mortsel (Antwerpen) hebben Charles Kuijpers en Stefan Colijn beslag gelegd op twee van de aanwezige prijzen.

De afvaardiging van de Pion bestond uit Charles, Paul en Jos Kuijpers, Stefan Colijn en Robert Schuermans. Negen ronden later was het kaf van het koren gescheiden en had Charles de 3e ratingprijs onder 2000 en Stefan de 3e jeugdprijs.

Het toernooi was sterk bezet, de helft van de 70 deelnemers had een elo van meer dan 2000. Charles startte met een nipte nederlaag tegen ratingfavoriet (een IM) en ook Jos wist het verre eindspel tegen een andere IM niet te bolwerken. Verder had Paul opmerkelijk veel moeite met zijn tegenstander (rating 1190).

Grote verassingen bleven uit; Paul verloor van Robert maar won van Stefan, Stefan draaide lange tijd mee in de subtop, Jos stevende lang af op de eerste ratingprijs onder 2000 (twee nederlagen in de laatste twee ronden gooiden roet in het eten). Charles speelde (naar eigen zeggen) een matig toernooi maar kwam uiteindelijk van onderuit opzetten om ten slotte middels een overwinning in de laatste ronde de 3e ratingprijs te pakken. Stefan werd 3e in het jeugdklassement.

Geef een reactie