Cappelle la Grande, round 1

Het is weer zover. Het jaarlijkse Cappelle la Grande schaaktoernooi. Drie en een half lid van S.V. De Pion zijn naar de Franse kust getrokken om dit toernooi onveilig te maken. Dit zijn: Arlette van Weersel, Dustin van Weersel, Erik-Jan Colijn en (cheerleader) Herman Colijn.

Arlette moest in de eerste ronde tegen: Abdel Medghoul (spelfouten voorbehouden). Deze tegenstander (1977) maakte het heel lastig maar Arlette wist deze partij (uiteraard) te winnen.

Dustin speelde tegen André Kienitz(2159). Deze Duitser wist Dustin in slaap te sussen met zijn slapste spel. Het spel van ome André was zo saai dat als je langer dan 3 seconden naar de partij keek, je in een slaap viel, waaruit je alleen ontwaakte als je gekust werd door een kikker. Dustin viel dus ook in slaap en toen had zijn tegenstander ineens de stukken verplaatst. Verdorie! Een 0 voor Dustin.

Ondergetekende moest tegen ‘the gentleman’ Joseph R. Smith. Deze jonge Engelsman (1801) wist bijzonder kranig weerstand te bieden maar gaf een remise stelling weg. Lang leve de schwindel!

Herman deed tijdens al dit geweld een dutje op het balkon. Toen hij wakker werd was alle rook opgetrokken en konden we terug naar het huisje.

U wordt op de hoogte gehouden.

Geef een reactie