Brasschaat Open

Verschillende leden van De Pion doen aan het Brasschaat Open mee, http://open.brasschaak.be.

Ons oud-lid Stefan Dokx heeft 4 uit 4, terwijl Stefan Colijn (na een remise tegen Kasparov (!)) en Jan van Mechelen op 3.5 uit 4 staan.  Op 3 uit 4 staan o.a. Marc Naalden, Ngo Hin en Cees IJzermans.

Geef een reactie

Brasschaat Open

Samen met de voorzitter ben ik in zijn nieuwe toettoet gisteren maar eens een kijkje gaan nemen in Brasschaat, want er speelden drie Pionezen op de topborden. Benny en David kwamen er niet echt aan te pas tegen veel sterkere tegenstanders en dat was ook geen schande. Stefan zorgde op bord drie voor een hele leuke avond. Hij kwam vanuit de opening al heel lekker te staan. Maar wat wil je na een uitgebreide voorbereiding samen met een van de Nederlandse topspelers! Via internet bereidt hij zijn partijen voor samen met Twan Burg en dat legde hem gisteren geen windeieren. Tegen de tijdcontrole won hij een kwaliteit en dat was uiteindelijk voldoende voor de winst.
Robert Schuurmans had een Houdini act nodig tegen een jonge onbekende Rus die pas een jaartje in Belgiƫ speelt. Eigenlijk werd Robert helemaal overklast vanuit de opening maar Robert knokte zich in de tijdnoodfase terug en in het eindspel deed zijn tegenstander wel enkele hele slechte zetten. Uiteindelijk smeet de jongeman zijn koning om en rende hij de speelzaal uit.
Brasschaat is een heel leuk toernooi om eens even te gaan kijken. Houd de toernooisite in de gaten maar zeker ook de Schaakfabriek waar onze Benny Todts een groot aandeel heeft in deverslaggeving. Enkele foto’s heb ik in het foto archief geplaatst.

Geef een reactie