Jona Dekkers

Brabantse Pupillendag 2024

Vandaag werd de Brabantse Pupillendag 2024 georganiseerd door De Pion. Plaats van handeling was deze keer niet het JTC maar het Cultuurhuis Bovendonk. En dat was een uitstekende locatie vond ik, bovendien was het voor mij nóg dichterbij dan het JTC! We hadden een gymzaal tot onze beschikking voor het NBSB snelschaakkampioenschap en een andere grote ruimte voor de wedstrijden van de pupillen FGH. Voor de ouders en begeleiders was er een mooi zaaltje beschikbaar waar tegen heel goedkope tarieven consumpties en traditionele Pion tosti’s konden worden gekocht.

Bij de pupillen werden de categorieën G en H bij elkaar gevoegd. En nu konden we bij de F en de GH in beide gevallen round robin spelen met negen ronden. Bij de F pupillen was Tim Ma heer en meester. Deze jongeman is geboren in 2015 en heeft al een FIDE rapid rating van 1761. Hij won alle negen partijen. Tweede (en beste meisje) werd Pomme Leenen (zus van grote broer Boyd). David Mai en Zoë Omnes werden gedeeld derde. Pionees Boaz Brouwers werd keurig vijfde! Boaz zit in Stap 3 en hij speelde een heel mooi toernooi.
In de categorie GH won Bing Leenen (broertje van grote broer Boyd). Bing begon het toernooi met een remise waar hij eigenlijk had moeten verliezen maar daarna won hij alle andere partijen. Cagan Deniz Altay werd tweede en Manaswini Mohan werd derde en beste meisje. Jona Dekkers van De Pion (en ook Stap 3) werd vierde en mag ook naar de Nationale Pupillendag! Heel keurig gedaan!

Ook bij het snelschaken werd in alle categorieën round robin gepeeld. Bij de ABC won Boyd Leenen (de oudste van de familie Leenen dus). Pas in de laatste ronde liet hij een remise toe aan de nummer twee, de rest werd gewoon gewonnen. Geen beker voor Boyd maar wel 75 euro. In de categorie DE won Lennart van Houtert alle vijftien partijen.

Alle uitslagen en eindstanden zijn te vinden op Chess-Results. Op de foto bij dit bericht Jona Dekkers van De Pion die zich plaatste voor de landelijke finaledag van de pupillen G. Bij afwezigheid van onze voorzitter heb ik foto’s gemaakt van de toernooien en de prijsuitreiking. Het toernooi werd georganiseerd door Frank Lambregts. Naast jeugdleider van De Pion is Frank ook coördinator van de NBSB. De familie Oostvogels was ook met vier personen aanwezig, dus die mogen we ook wel bedanken. Zoals ik al eerder zei was het een perfecte locatie en lekker dat je na zo’n toernooi niet het alarm op het gebouw hoeft te zetten zeg …

Geef een reactie