Brabant Criterium

Vandaag (12 maart 2006) was het allemaal te doen in Etten-leur. Onze vrienden van SV Staunton, die volgend jaar 70 jaar bestaan, organiseerden voor de veertiende keer in successie het De Veen Assurantiën Jeugdschaaktoernooi. Dit jeugdschaaktoernooi maakt onderdeel uit van het Brabant Criterium. Totaal waren er 147 deelnemers aanwezig. SV De Pion maakte wederom enorm goede sier door met 25 deelnemers, maar liefst 17 procent van het totaal aantal deelnemers, acte de présence te geven. Uiteraard was ook uw razende reporter weer ter plaatste.

Hanna en Louise ten Harmsen namen vandaag voor het eerst deel aan een groot jeugdschaaktoernooi. Zij namen deel in een aparte groep met uitsluitend meisjes vanaf geboortejaar 1994 en jonger. Ondanks het ontbreken van ervaring hebben de zusjes Ten Harmsen tot ieders groot plezier hun eerste puntjes gescoord. Op weg naar meer. In de E-categorie met 28 deelnemers eindigde Robin Verbeek, zoals altijd goedgemutst, netjes op de 9e plaats (5 uit 9). Robin van Trijp, onze serieuze bikkel, viel met een zwaarbevochten 5e plaats (6 uit 9) jammer genoeg net buiten de prijzen. Niet getreurd, volgende keer beter! In de D-categorie met 31 deelnemers behaalde Mathijs Verbeek een welverdiende 7e plaats (6 uit 9). Jammer dat hij na een verliespartij in een dipje terecht kwam. Er had anders nog veel meer in gezeten. Jesper Cuperus scoorde met een 13e plaats (5 uit 9) een mooi resultaat. Dit terwijl hij het toernooi startte met 2 verliespartijen op rij. Goed hersteld. Merijn Machielse scoorde op zijn tweede grote toernooi met een 26e plaats (3 uit 9) opnieuw ruim boven verwachting. Prima Merijn! Maurits de Boer, Jannick van Domburg en Joris Kok scoorden eveneens lager dan 50 procent. Zij weten zelf dat het beter kan én moet! Misschien moeten Maurits en Jannick toch echt aan meer schaaktoernooien deelnemen.

In de C-categorie met 36 deelnemers scoorde Cees IJzermans met keihard werken een fantastische 3e plaats (7 uit 9). Cees gaat overduidelijk voor een hoge klassering in het Brabant Criterium. Jeffrey Tan scoorde in dit titanengeweld een gigantisch resultaat met een 8e plaats (6 uit 9). Chapeau! Frank Lambregts, Ivo Kok en Erik-Jan Colijn eindigden niet bij de eerste 10. Vooral Erik-Jan had vandaag een mindere dag en maakte er uiteindelijk een gezellig en soms rumoerig uitje van. Jasper Onrust, Martijn Verbeek en Nicky van Peer scoorden helaas lager dan 50 procent. Kop op jongens! In de B-categorie met 18 deelnemers eindigde Benny Onrust met 5 uit 7 op een niet-onverdienstelijke 4e plaats. Hij moest overigens drie leuke dames voor laten gaan. Helaas net buiten de prijzen. Dustin van Weersel haalde met de 9e plaats keurig 50 procent. Een voldoende dus. In de A-categorie met 25 deelnemers tekende Ngo Hin Cheng in een zwaar deelnemersveld met 4½ uit 7 voor de 8e plaats. Wouter de Koning, Chris Lambregts en Stefan Colijn haalden ieder met 4 uit 7 een score van hoger dan 50 procent en eindigden niet bij de eerste 10. Derrick de Boer kon zich in beduidend mindere doen met 3 uit 7 nog net bij de eerste 20 handhaven. Voor de volledige uitslag en een schitterende fotoreportage van Jan Haast kunt u terecht op de website van de NBSB.

Geef een reactie