Brabant Criterium

Gisteren (25 maart 2007) hebben 16 pionnekes met enorm groot succes deelgenomen aan het 1e EVS Torenvalk Jeugdschaaktoernooi in Dommelen (Valkenswaard). Dit toernooi maakt onderdeel uit van het Brabant Criterium. Helaas was er slechts een schandalig aantal van 51 deelnemers aanwezig. Eerlijk gezegd zijn de successen van de jeugd daardoor enigszins geflatteerd. Het is echter niet anders!

In de AB-categorie was het Colijndag: Stefan werd met 6½ uit 7onbedreigd eerste direct gevolgd door Erik-Jan die met 5 uit 7 ongedeeld 2e werd. Cees IJzermans (7) en Martijn Verbeek (9) bliezen een leuk melodietje (maar ook niet meer dan dat) mee in de middenmoot. De C-categorie werd gedomineerd door Ivo Kok, die op zijn 14e verjaardag 8 uit 9 scoorde. Een eerste plaats was uiteindelijk zijn deel. Jasper Onrust, de enige die Ivo een punt af wist te snoepen, eindigde met 6½ uit 9 op een verdienstelijke vierde plaats, direct gevolgd door Frank Lambregts die met 5 uit 9 beslag legde op de vijfde plaats. Jordy Schouten (7) en Mathijs Verbeek (9) waren deze keer in iets mindere doen.

In de D-categorie wist Merijn Machielse met 6 ½ uit 9 beslag te leggen op de 3e plaats. Direct gevolgd door Anthony Snijders (6 uit 9) en Joris Kok (5½ uit 9) die met de vierde en vijfde plaats aan de haal gingen. Jesper Cuperus (7) en Ryan van Toren (12) konden geen rol van betekenis spelen. In de E-categorie werden Robin Verbeek en Robin van Trijp met 6 uit 9 gedeeld eerste. Robin Verbeek werd op weerstandspunten uiteindelijk eerste, waardoor de tweede plaats voor Robin van Trijp was.

Geef een reactie