BC 5: TSV Rochade

SV De Pion heeft op 17 april 2006 (Tweede Paasdag) wederom met een enorme jeugddelegatie deelgenomen aan het schaaktoernooi van TSV Rochade, welke werd gehouden op het Theresia Lyceum te Tilburg. Dit toernooi, met totaal 120 deelnemers, telt als 5e ronde mee voor het Brabant Criterium. De jeugddelegatie van SV De Pion bestond dit keer uit 19 !!! leden, te weten: Ngo Hin Cheng, Chris Lambregts, Stefan Colijn, Sander Rovers, Boris Luijten, Martijn Verbeek, Nicky van Peer, Erik-Jan Colijn, Jeffrey Tan, Cees IJzermans, Frank Lambregts, Ivo Kok, Mathijs Verbeek, Joris Kok, Anthony Snijders, Merijn Machielse, Jesper Cuperus, Robin van Trijp en Robin Verbeek. Een en ander onder de begeleiding van maar liefst vijf jeugdleiders enne …. niet te vergeten het steeds groter wordende supporterslegioen.

In de E-categorie (geboren in of ná 1996) met 35 deelnemers scoorde Robin V met KIKO met 6 uit 9 een keurige 7e plaats. Robin van T, die zijn dag niet echt had, realiseerde met keihard knokken uiteindelijk een 20e plaats met 4½ uit 9. In de D-categorie (geboren in of ná 1994) met 27 deelnemers liet Joris voor de eerste keer zien wat hij op dit niveau feitelijk in zijn mars heeft. Hij scoorde met 5 ½ uit 9 een niet-onverdienstelijke 6e plaats. Wellicht voelde hij zich daartoe min of meer verplicht. Hij voelt immers de hete adem van Merijn in zijn nek, die tot ieders verwondering opnieuw elke logica tart door met 5 uit 9 een 8e plaats te realiseren. Met Mathijs ging het vanwege een behoorlijke migraine véél minder dan normaal gesproken. Niettemin scoorde hij met 4 ½ uit 9 een 15e plaats, toch nog 50 procent. Jesper en Anthony scoorden beiden, met 4 uit 9, respectievelijk een 12e en 17e plaats, iets minder dan 50 procent en eindigden daarmee keurig in de middenmoot.

In de C-categorie (geboren in of ná 1992) met 33 deelnemers scoorde Erik-Jan en Cees beiden met 6 ½ uit 9, respectievelijk een keurige 3e en 4e plaats. Meer zat er gelet op de zware concurrentie echt niet in voor vandaag. Cees heeft zich met het resultaat van dit toernooi, voor zover uw razende reporter dat kan overzien, naar de 1e plaats in het tussenklassement van het Brabant Criterium gevochten. Ivo volgde Erik –Jan en Cees op de voet door met 6 uit 9 beslag te leggen op de 5e plaats. Frank kon zich, doordat hij dit keer minder moeite had met het rapid-tempo, in de ochtend met een score van 75 procent moeiteloos op de hoogste borden handhaven. Naarmate het toernooi vorderde ging het van lieverlee wat minder. Uiteindelijk realiseerde Frank met 5 uit 9 een 14e plaats. Voor het volgende schaakseizoen heeft SV De Pion met Ivo en Frank in de C-categorie een paar gloeiend hete ijzers in het vuur. Alle overige Pionnekes die vandaag deelnemen in de C-categorie spelen het volgende schaakseizoen namelijk in de AB-categorie.

Sander en Boris, die samen met Cees en Ivo recentelijk Brabants Kampioen Schoolschaken in de onderbouw zijn geworden met het JTC-schaakteam, hadden dit toernooi gepland als training voor de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken die op 20 mei aanstaande in Nijmegen plaatsvinden. Sander en Boris scoorden in dit geweld beiden 4 uit 9, respectievelijk een 23e en 24e plaats. Nog net in de middenmoot. Martijn en Nicky ontwikkelen zich rustig maar gestaag. Martijn neemt niet langer genoegen met een toevallig in de schoot geworpen punt maar weet nu dat hij winst ook af kan dwingen. Met 4 uit 9 was een 25e plaats zijn deel. Nicky ging van start met drie verliespartijen en herstelde zich vervolgens op uitstekende wijze met drie winstpartijen op rij. Dit harde werken leverde jammer genoeg verder géén enkel punt meer op. Nicky scoorde derhalve met 3 uit 9 een 32e plaats. Toch maakt ook Nicky, gelet op eerdere resultaten, een behoorlijke progressie. Daarbij mag niet uit het oog worden verloren dat de C-categorie enorm zwaar bezet is. Jeffrey ging ten onder in dit geweld en scoorde met 4 uit 9 een tegenvallende 26e plaats. Kop op Jeff!! In de A/B-categorie (geboren in of na 1990) met 25 deelnemers scoorde Stefan met 6 uit 7 (door 5 opeenvolgende winstpartijen en 2 snelle remises) naar verwachting de 1e plaats. Chris realiseerde, tot ongenoegen van zichzelf, met 4 uit 7 een 11e plaats. Het desbetreffende ongenoegen komt voort uit het feit dat Chris heel goed weet dat hij beter kan én moet. Ngo Hin scoorde met 3 ½ uit 7 een 12e plaats, ondanks een beduidend mindere dag, toch nog 50 procent. De volledige uitslagen zijn te vinden op: www.tsvrochade.nl.

Geef een reactie