Barrage Ngo HIn aanstaande zaterdag

Ngo Hin dus algemeen Brabants kampioen. We hebben ooit eerder algemene Brabantse kampioenenen bij de jeugd gehad maar we moeten ver terug. In de jaren 59/60 werd K. Jansen kampioen tot en met 20 en in 71/72 was dat Kees Koopmans. In het seizoen 74/75 werd Eric Thieme kampioen van Brabant tot en met 12. Verder is Marloes een aantal keren kampioen bij de meisjes maar verder kan ik geen algemene kampioennen vinden.
Aanstaande zaterdag wordt er een barrage gespeeld voor een plaats op het NK tussen Ngo Hin en David van Kerkhof. Dat gebeurt in Waalwijk tijdens het PK van de E-tjes. Er worden twee lange partijen gespeeld en daarna eventueel twee rapidpartijen en snelschaakpotjes. De partijen zullen allemaal live te volgen zijn. Maar ik stel voor dat we een supportersbus regelen. Met de sympathieke ouders van David heb ik al afgesproken dat we samen een kopje koffie drinken.
Erik-Jan mag definitief naar het NK in mei in Venlo. Hij eindigde gelijk met Koen Schlangen maar Koen gaat in die meivakanti gewoon op vakantie met zijn ouders en hier wordt geen barrage gespeeld. Erik-Jan dus naar het Nederlands Kampioenschap!
Ivo is op weerstandspunten vierde geworden en heeft geen beker maar wel een eervolle vermelding. Al met al dus een zeer geslaagd PK voor onze jeugdafdeling. Het lijkt er op dat het eindelijk begint te renderen …

Geef een reactie