Bad Wörishofen (2)

Uw vermoeden is juist: de resultaten worden minder.
In ronde 4 trapte Ted in een trucje in het Dameindisch (Pf3-g5 met matdreiging op h7, gevolgd door Lg2xb7xa8). De pion die hij voor de kwaliteit had was onvoldoende. Ludo speelde tegen een FM (2374) die zich op 3 damepionspelletjes had voorbereid maar werd verrast door het Catalaans. Ook daar bleek hij prima op de hooge en moest Ludo alles zelf verzinen, maar dat deed hij prima en hij stond duidelijk beter toen hij het remiseaanbod aannam. Luuk had pech in de stelling: na een levendige partij kwam het volgende eindspel op het bord: Wit Kf2,Ph4, pi: a2,b3 Zwart: Ke5,Pa3. Dat bleek niet te winnen (probeer maar).
In ronde 5 kwam Ludo tegen een IM zeer slecht uit de opening, kwam nog redelijk terug maar ging in tijdnood alsnog onderuit. Ted bleef na een moeilijke partij met een slechte loper zitten en werd kansloos uitgeteld (alweer een 2100+ speler voor Ted). Luuk dacht in het eindspel toe te slaan, maar z’n tegenstander had nog een verdediging. Uiteindelijk speelde Luuk met drie verbonden vrijpionnen tegen een loper, maar dat was niet moeilijk remise te maken. Een half uit drie, brrr.
In ronde zes had Luuk genoeg van het niet winnen van betere eindspelen en blies zijn tegenstander (2165) in 15 zetten van het bord.
Ted stond een tikje minder, maar dat remise omdat zijn tegenstander niets zag en niet durfde. Ludo speelde zijn slechtste partij tot nu toe. Het is niet te geloven hoe hij zijn gewonnen stelling steeds moeilijker maakte. Met enige hulp van de tegenstander (2164) werd het toreneindspel nog gewonnen. Bij de partijen staat dit afgrijselijk potje.

Tenslotte de oplossing van de opgave van vorige keer. Ted won door 1.d6,Lxd6 2.Pf6s,Kh8 (anders mat) 3.Dh5,h6 4. Pe8 met matdreiging op h6 en aanval op de dame.

Geef een reactie