Arkema-Toernooi

Gisteren (zaterdag 3 december 2005) hebben 7 Pionnekes namens SV De Pion acte de présence gegeven op het Arkema – Pepernotentoernooi. Dit jeugdschaaktoernooi werd georganiseerd door SK Souburg in Het Grand Arion Hotel aan de Boulevard in Vlissingen. Aanwezig: Stefan Colijn, Martijn Verbeek, Erik-Jan Colijn, Jeffrey Tan, Cees IJzermans, Jesper Cuperus en Robin van Trijp. Aangekomen op de Boulevard in Vlissingen werden we verwelkomd door een fris windje. Bij de ingang van het in kerstsfeer gestoken hotel werden we niet door Zwarte Piet of Sinterklaas maar door de Kerstman opgewacht. Na het doornemen van de verschillende deelnemerslijsten (indeling 1e ronde) was het direct duidelijk dat er vandaag nogal wat toppertjes aanwezig waren, te weten uit: België, Zeeuws Vlaanderen, Zuid Holland , Noord Brabant en niet te vergeten Zeeland.

In de eerste ronde ging Cees hard onderuit tegen de latere winnaar van de C-categorie. Uiteindelijk bleek Erik Jan hem later in het toernooi wel de baas te kunnen. In de tweede ronde een 100 procent score (7 punten). Na de derde ronde zijn alleen Stefan, Erik-Jan en Jesper nog ongeslagen. Robin verliest van zijn Belgische naamgenoot. Aan de ongeslagen status van Erik-Jan en Jesper komt in de vierde ronde een einde. Martijn scoort zijn tweede overwinning. Tussendoor werden alle deelnemers getrakteerd op een gratis lunch in het restaurant van het hotel. In de vijfde ronde kan Jesper zich niet herstellen van zijn verliespartij in de vierde ronde. Voor de andere Pionnekes kan een punt worden bijgeschreven. In de A-categorie is Stefan heer en meester. Na zes partijen is hij ongeslagen en daarmee de winnaar. De lunch deed voor de Pionnekes in de C-categorie geen goed. Martijn, Jeffrey en Cees verliezen. De D-categorie is overigens opgedeeld in twee groepen. Jesper is ingedeeld in de D1-groep. Na een remise- en een verliespartij in de negende en tiende ronde valt hij op weerstandspunten net buiten de prijzen. Niettemin een keurige prestatie.

De E-categorie is zelfs opgedeeld in maar liefst vier groepen. Robin (net 8 jaar geworden) wint met 17 punten uit 18 partijen !!!!! zijn groep. In de kruisfinale tussen de winnaars van de vier E-groepen is het beste bij Robin er vanaf en verliest hij jammer genoeg twee keer. Van Robin hebben we ook nu weer genoten. Wat een talent!! Het lukt Martijn in de zevende ronde niet zich herstellen en verliest opnieuw. Hij wint wel de volgende drie partijen. Martijn maakt daarmee ondubbelzinnig duidelijk dat hij het volgende seizoen in aanmerking wenst te komen voor een plaats in het Belofteteam van De Pion. Hij verslaat in de laatste ronde zelfs Jeffrey. Al met al een fantastisch prestatie. Je wordt in de gaten gehouden Martijn! Jeffrey speelt te snel. Dit kost hem een aantal punten. Wanneer hij leert dat hij zijn tijd maximaal moet gebruiken wordt het echt anders. Kom op Jeff!! Met deze handicap komt hij trouwens keurig in de middenmoot terecht. En dat is altijd nog beter dan de manschappen van ene Roks. In de tiende ronde en laatste ronde een treffen tussen Erik-Jan en Cees (beiden spelen in het belofteteam van De Pion). Cees staat dan op een 5e en Erik-Jan op een 4e plaats. In een gelijke stelling gaat Cees door zijn vlag heen én Erik-Jan wint. Helaas valt Erik-Jan op SB-punten net buiten de prijzen. Volgende keer beter!

Einduitslag. Categorie A (12 deelnemers): Stefan, 1e plaats (6 uit 6). Categorie C (37 deelnemers): Erik-Jan, 4e plaats (8 uit 10), Cees, 8e plaats (6 uit 10), Martijn, 10e plaats (6 uit 10) en Jeffrey, 15e plaats (5 uit 10). Categorie D1 (26 deelnemers): Jesper, 5e plaats (7½ uit 11). Categorie E (39 deelnemers): Robin, 4e plaats (17 uit 20).

Geef een reactie