Antwerp Winter Open

Vanmorgen verloor d’n Docx dan toch. Ik had het niet moeten zeggen, het was het lot tarten. Maar vanavond herpakte hij zich en had ie weer een mooi potje. Robert en Thierry moesten tegen elkaar. Het werd een hele mooie en lange partij met een variant die Robert al 15 jaar speelt zegt hij, het Frans met het Euwe zetje Kd1. De discussie over de beste voortzetting wordt nog even voortgezet door Valery en Robert.
Er zijn hier trouwens al drie nullen uitgedeeld voor telefoons die afgaan. Vanmorgen ook weer een, op een hoog bord zelfs. Na acht zetjes einde partij en een hoop ratingpunten kwijt zeg.
Ikonnikov en Nieto gaan morgen in de laatste ronde uitmaken wie het toernooi gaat winnen. Ik dacht dat de GM’s wel even remise zouden spelen tegen elkaar, maar er werd echt geschaakt om de punten.
De foto’s, de toernooisite, de verslagen op Schaakfabriek en de live partijen.

Morgen gaan we uiteraard eerst de PK in Kaatsheuvel volgen, eens kijken of we weer eens een Brabantse Kampioen namens De Pion kunnen noteren. Ludo en Ngo Hin waren het al eens in de hoogste categorie. Daar kan morgen zomaar Erik-Jan bijkomen.

Geef een reactie