Ander team, zelfde resultaat bij schaakvoetbal

Na de tweede plaats vorig jaar is het team, spelende in ADF-shirts, er dit jaar wederom in geslaagd beslag te leggen op de 2e plaats in het Zeeuwse schaakvoetbaltoernooi te Middelburg afgelopen zondag. Het team dat in tegenstelling tot vorig jaar volledig bestond uit Pion-leden (te weten (op bordvolgorde): Paul Kuijpers, Stefan Colijn, Carlo Rens, Ton v/d Werf, Ngo Hin Cheng, Benny Onrust en Dustin van Weersel) draaide goed mee in de top van het klassement, het team uit Tilburg met IGM Loek van Wely was echter in de finalewedstrijd veel te sterk. Er werd gevoetbald met 5 spelers op het veld en geschaakt met 6 tegen 6.

De start van het team was niet bijzonder sterk. Souburg werd in de eerste ronde op schaakgebied ruim verslagen (5-1), maar op het voetbalveld was Souburg toch duidelijk sterker met 1-3.

Ronde 2 bracht meer voorspoed. Het team van Middelburg (met o.a. Sven Stange en Johan de Wolf) werd met 5,5-0,5 verslagen gevolgd door een sterke 3-1 overwinning in de zaal met de bal.

De derde ronde speelden de ADF godenzonen tegen Goes. In de 25 minuten speeltijd wisten de volgers van de grote Ab maar liefst zes maal doel te treffen terwijl de tegenstander niet verder kwam dan drie goals. Het schaken was minder overuigend, doch wel een overwinning met 3,5-2,5.

In de laatste ronde troffen de onzen net als vorig jaar het team spelende in Willem II shirt. Met oa Loek van Wely en Dennis Brokken hadden ze niet alleen sterke schakers maar ook goede voetballers. De tegenstander stond dan ook soeverein aan kop met grote voetbal- en schaakoverwinningen. Kort gezegd waren we kansloos zowel bij het schaken als bij het voetballen (1-5 bij schaken en 2-6 bij het voetbal). Dat was echter wel voldoende voor de 2e plaats hetgeen een evenaring van de prestatie van vorig jaar was.

Al met al was het een prettige dag waarbij iedereen (behalve keeper Dustin) het doel heeft mogen treffen. Stefan werd topscoorder met 4 doelpunten gevolgd door Paul met 3.

Geef een reactie