Ab en het mysterie van de verdwenen seizoensvla, op slot.

Het was even stil op de 345 verdieping van het ADF bijkantoor toen Ab het manuscript zorgvuldig bekeek. De rust was slechts van korte duur want een paar seconden later waren de werklui alweer druk aan het werk op de 346 verdieping. De commando’s van de grote Ab gingen dan ook verloren in de zee van geluid. Slechts de woorden ‘Vlissingen’, ‘vla’ en ‘lekker’ waren nog hoorbaar.

Goed dat 2 van de 3 voortenten gisteren al opgebroken waren. Vanmorgen was het nog lekker droog en kon de tent van Herman relatief droog worden ingepakt. We waren dus ook lekker op tijd van de camping en vroeg in de speelzaal. Eens zien hoeveel remises er vandaag gespeeld gaan worden. Natuurlijk hebben we nog een liedje voor d’n Bart gezongen, hij is jarig vandaag!

Aha, ik denk dat ik de juiste pagina gevonden heb. Sire, ik heb 10 koeien, het beste fruit uit de Koninklijke boomgaarden en een melkmeid nodig! 

Stefan was gisteren nog naar het vuurwerk in Middelburg. Jammer genoeg was het erg bewolkt en konden wij vanaf de camping slechts alleen de knallen horen. Gisteren viel ook de beslissing betreffende de ADF corvee trofee. Joris mag zich een jaar lang de trotse bezitter van deze bokaal noemen. Vanmorgen plaatste hij de beker naast zijn bord en wat denk je? Ja hoor in no time was het remise!

Terwijl de ADF fans lekker aan de biefstuk zaten was Ab bezig met het bereiden van een geweldige woestijn. (of was het een desert?) Enfin hij was gewoon weer eens goed bezig. Luchtig en vol vitamines moet het worden had hij tegen de koning en koningin gezegd. Voor mijn toetjes gaat iedereen plat. De prinses zal gaan smullen en haar eetlust zal volledig herstellen!

De Abzeeer baande zich gestaag een weg door de Zeeuwse grond. De buiten temperatuur liep al behoorlijk op maar binnen bleef Ab heerlijk cool. Nog even en dan zal de schat aan ons geopenbaard worden. De Abputer had gisteren overuren gemaakt om het manuscript te doorgronden. Ergens onder het HZ moest de schat verborgen liggen.

Met emmers vol kostelijk vocht liep Ab door de gangen van het paleis. Een lekker toetje zou er wel in gaan. De ADF fans stampten al met de voeten op de grond. Snel werden de bakjes gevuld en de Koninklijke familie kreeg een extra volle bak. Al na de eerste hap viel de prinses bijna van haar stoeltje. Zo’n hemels gerecht had ze nog nooit geproefd.

Het is zojuist gaan regenen. Een weekje kamperen zit er weer op. Al met al een heel gezellige week waarbij we zeker goed weer hebben gehad. Een ieder heeft er een lekker kleurtje van gekregen. Ach ze noemen het hier ook niet voor niets de Zeeuwse Riviera.

Ab stapte voorzichtig uit en bekeek met eerbied de grote vaten. Met grote letters was het woord ‘SEIZOENSVLA’ op de vaten geschreven. Ab opende voorzichtig één van de vaten en nam een lepeltje van de vla. Gedurende honderden jaren was de inhoud nog volledig op smaak gebleven.

Hoe kan ik u ooit bedanken sprak de koning? Geen dank hoor zei Ab, stort maar gewoon een paar biljoen dukaten op mijn rekening, tax free wel te verstaan en uiteraard voldoende textiel om mijn beroemde t-shirts te kunnen maken. Ik zal voor de zekerheid een super grote voorraad van dit toetje aanmaken zodat men nog in jaren ervan kan eten.  

Zorgvuldig sloot Ab het vat en besloot verder alles onaangeroerd te laten. Het manuscript bevatte tenslotte niet alleen de vindplaats maar ook het recept van de vla. Terug in Amsterdamned nam Ab dan ook gelijk contact op met de directie van een grote supermarkt keten, de AHDF, zodat ook U nu tot in einde van dagen van deze lekkernij kunt genieten!

Geef een reactie