Ab en het mysterie van de verdwenen seizoenspudding, teil dry

“Au, au, au, ik heb zo’n buikpijn” zong de prinses luidkeels  mee toen het barden team ’s ochtends weer langs de kasteelsloot trok. Stil maar sprak haar moeder. Papa heeft daarnet nog een boodschapper naar het ADF kop halfuurtje gestuurd.
Vanmorgen begon met regen en een zwaar bewolkte hemel. Toch kon er uitgebreid buiten ontbeten worden. Af en toe viel er een klein spatje maar niet meer dan dat. Ger kwam ook nog even op bezoek. Hij moest nog even wat zaken regelen met Stefan K. Ook mijn nieuwe lens moest weer even getest worden. Jullie hebben misschien al wel wat foto’s op de website gezien met bloemetjes maar deze morgen was een lieveheersbeestje het onderwerp. Ook Frans was weer volop met zijn toestel en nieuwe statief aan de gang. De dames, Marloes, Jose en Dian, gingen boodschappen doen en Erik-Jan ging samen met Herman terug naar Roosendaal om zijn auto bij Gerritsma op te halen. Tijdens het toernooi in Dieren was er iemand achterop hem gereden. Een behoorlijke schade die nu pas gerepareerd was.
Vandaag was het ADF onderzoeksteam de gehele dag actief in Vlissingen. Het was namelijk hier dat er weer na lange tijd een pak seizoensvla was opgedoken. Dat moest grondig onderzocht worden.  De haard van de ‘’besmetting’’ bleek vlak bij het station van Vlissingen te liggen.
ZO JUIST BINNEN GEKOMEN *** CSI Vlissingen onderzoekt computers ADF ivm verloren geraakte documenten *** EINDE PERSBERICHT
Het was rond het middaguur dat de boodschapper arriveerde bij het ADF hoofdkwartier. Na de gebruikelijke veiligheidscontroles kon hij nog net voor 18.30 de boodschap aan The Leader Himself overhandigen. Maar natuurlijk sprak de Ab vriendelijk. Geen enkel probleem, ik kom terstond naar het hof en je zult zien dat het probleem zo opgelost is…. wordt vervolgd!
Vanmiddag werd er uitgebreid gevoetbald. Joris en Jordy dachten een gigantische supermarkt in Biggekerke te vinden maar kwamen bedrogen uit. Ook in Meliskerke en Zoutelande was niets te vinden. 6 km hebben we gewandeld sprak Joris tijdens het eten. Ad was een eindje fietsen en dat bleek toch iets meer de zijn dan gedacht. Erik maakte weer een prachtige spreadsheet en Frans zijn camera’s zijn nu weer spik en span.
Het eten was weer geweldig. Aardappeltjes met worteltjes en erwtjes en ook de boontjes waren van de partij. Ook was er voor iedereen een ‘’lekker stukske vlees’’ van de slager uit Zundert(?) Als toetje was er lekker straciatella ijs met slagroom.

Geef een reactie