Ab en het mysterie van de verdwenen seizoenspap, slice voor

Het was al laat op de avond toen de postkoets met Ab op het kasteel aankwam. Uiteraard had Ab ook enige leden van de fanclub meegenomen ter assistentie. Het duurde dan ook ruim een uur voordat een ieder over de brug het kasteel in was gereden.

De morgen begon met een helder blauwe hemel. Pas na het ontbijt begon het een beetje te betrekken. Marloes en Dian waren toen al vertrokken naar het strand. D’n Erik was ook al zoek. Nou zei Herman ik kreeg net nog een SMS van hem dat al zijn geld op was. Geld op? Ja hij kon de parkeer meter niet meer bijvullen. Binnenkort maar eens een gala night organiseren dan.

Van hogerhand had het ADF onderzoeksteam alle medewerking gekregen. Waar het team komt gaan alle deuren dicht want ze willen graag ongestoord kunnen werken. Het is van het station in Vlissingen maar een korte vlucht met de Abcopter naar het HZ gebouw waar deze week ook geheel toevallig een schaaktoernooi wordt gehouden. Of zou dit geen toeval zijn?

Erik bleek te voet op bedevaart naar Vlissingen te zijn geweest. Langs het strand kwam hij ook nog een schone plusmeermin tegen. Of hallucineerde hij slechts omdat hij zonder geld met lege maag rond liep? Goed papflappen zijn nu eenmaal steenduur. Frans was niet op het strand maar heeft vandaag zijn openingen kennis weer eens bijgespijkerd. Ad was weer een klein eindje fietsen…

Gisterenavond kwam Erik Ruben nog even langs op de camping. Naast de heise hunden en broodje bal hadden we ook lekkere saté. Maar er was uiteraard ook weer lekker Belgisch bier. De Rochefort 10 en de Liefmans kriek (best in the World) smaakten uitstekend.

‘’Wat seems to bijen zee problem”*, sprak Ab in vloeiend koninklijke taal. (*Bedankt dat u mij heeft uitgenodigd, geen dank we rekenen later wel af, en wat is er nu weer aan de hand) 

Ieder schaakbord werd binnenste buiten gekeerd en op vingerafdrukken gecontroleerd door het onderzoeksteam, er mocht geen enkele aanwijzing verloren gaan.

Later op de middag begon het zelfs te regenen zodat er deze keer in de voortent gegeten diende te worden. Heerlijke kip met saté en zelf gemaakte zoetzure saus met ananas. Ook was er sla en heerlijke Chinese groeten mix. Uiteraard geserveerd met witte lijst.

Het gaat om mijn dochter sprak de koning. Zij eet erg slecht. Heeft u misschien een oplossing vroeg de koning op nederige toon. Zekers weten zo sprake de grote Ab, dat lossen we in geen tijd op…. Wordt vervolgd!

Geef een reactie