De Pion 2 houdt hoop levend

De wedstrijd tegen Staunton was een belangrijke. Als we deze verloren waren we hoe dan ook gedegradeerd. Met een gelijkspel hadden we nog kans op handhaving, met een overwinning zelfs een redelijk goede kans op handhaving. In onze klasse spelen slechts 7 teams een degradeert er slechts één team (wat mazzel voor ons is). Wij zijn de laatste ronde vrij en kunnen dan dus niks scoren en alleen maar nagelbijtend afwachten wat onze concurrenten doen. Voor deze ronde stonden we laatste, verliezen zou dus betekenen dat we sowieso laatste bleven en meteen gedegradeerd waren.
Zelf kwamen we in Etten-Leur aan in sterke opstelling, met keer keer Ad Bruijns en Ton van der Werf allebei in het team en niet één van beiden of zelfs geen van beiden. Dat scheelt toch weer. Staunton was juist wat verzwakt en speelde met enkele invallers. Een gunstig voorteken, maar niettemin had Staunton nog altijd een aardig sterk team paraat.
Ad Bruijns zette de eerste score op het bord. Hij hield Nikki van Es op remise. Geen verrassende uitslag als u weet dat zowel Nikki van Es als Ad Bruijns tot nu al hun partijen remise hebben gespeeld. Patrick Lubbers zette De Pion op voorsprong. Hij kreeg een sterke aanval over de open h-lijn en denderde zo naar winst. Anthony speelde remise en consolideerde de voorsprong. Bas Robben stond intussen al prima tegen Tamara van Boxel (één van de invallers). Hij won een pion, nog een pion en toen Tamara onverhoopt de dame weggaf was het meteen klaar. Tijd voor mij om in een compleet dichtgeschoven stelling remise aan te bieden. Mijn tegenstander mocht het niet aannemen, maar na nog een stuk of 6 zetten lang zielloos heen en weer geschuif vond hij het welletjes en werd het alsnog remise.
Stand 3½-1½ voor ons. Wat kon er nog misgaan? Heel wat! Henk Alberts stond aanvankelijk goed met een pion meer, maar liet zich verrassen door een dubbele aanval en verloor een stuk. Hij zocht nog naar tegenkansen, vond ze niet en verloor. Ton van der Werf speelde een partij die voortdurend alle kanten op kon gaan en waarin Ton zeker kansen had. Maar uiteindelijk wist zijn tegenstander (Kasper Kuijpers) toch overwicht te krijgen en verloor Ton.
En toen stond het ineens 3½-3½. Een mooie voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Alles hing nu af van Thimo Linders, maar een blik op zijn stelling leerde dat dat wel goed zou komen. Thimo had een mooie vrijpion, gaf die cadeau, maar niet zomaar. Hij kreeg er met een mooie combinatie een vol stuk voor terug en vervolgens gaf hij zelfs mat.
De winst binnen. Nu afwachten wat onze concurrenten (Staunton en Souburg 2) in de laatste ronde gaan doen. Souburg 2 moet dan thuis tegen De Baronie 2 en Staunton gaat op bezoek bij RSG. Bij het schrijven van dit stukje was ook nog niet bekend wat Souburg 2 tegen koploper Middelburg heeft gedaan. Ons werk zit erop. Nu afwachten en hopen…

Voor wie het nog niet weet: de ratings zijn aangepast, zodat iedereen er ineens fors in rating op vooruitgegaan is. Zo lijken we in ieder geval ineens een stuk sterker.

Laatste nieuws: Souburg 2 heeft onverwachts gewonnen van Middelburg, zodat het toch flink billenknijpen wordt. Souburg is nu veilig, het gaat tussen De Pion 2 en Staunton 1. Als Staunton niet verliest van RSG, degraderen we alsnog! Ons lot ligt dus in handen van onze stadsgenoot….

Geef een reactie

Eén reactie