16 jeugdspelers plaatsen zich voor PK

Op twee zondagen is het districtskampioenschap schaken voor de jeugd van het district Roosendaal weer verspeeld. Maar liefst 16 spelers van De Pion plaatsten zich hier voor de Persoonlijke Kampioenschappen van Brabant, die op vier dagen in de Kerstvakantie in Kaatsheuvel worden gehouden.
De categorie A tot en met 20 jaar werd gewonnen door Paul Kuijpers vóór Thomas Beuman van BSV. Van De Pion plaatsten zich hier verder Bo de Veth, Wouter de Koning en Maarten Verdult. Jos Kuijpers kon maar één dag spelen en was dus kansloos. Ngo Hin Cheng had al een vrijplaats voor deze Brabantse Kampioenschappen op basis van zijn prestaties tijdens de toernooien van het Brabant Criterium van het vorige seizoen. Marloes Peeters studeert, woont en schaakt ook tegenwoordig in Eindhoven en zij heeft zich in dat district geplaatst zonder te spelen. Er is daar geen belangstelling bij de jeugd voor deze kampioenschappen. Van de 22 plaatsen voor de kampioenschappen worden er in deze categorie maar liefst zes plaatsen ingenomen door spelers van De Pion.
In de categorie B tot en met 16 jaar waren maar drie spelers en daar won Stefan Colijn en werd Benny Onrust derde. De C categorie tot en met 14 jaar was een prooi voor Dustin van Weersel. Erik-Jan Colijn werd tweede en Emile Broeders plaatste zich ook met een vierde plaats.
Mathijs Verbeek werd uitstekend tweede bij de D tot en met 12 jaar en Jasper Onrust werd daar vierde. Zeer verrassend was de sterke vijfde plek in deze categorie van Ivo Kok. Ivo speelt namelijk pas enkele maanden bij een schaakvereniging. Bij de allerjongsten plaatsten Robin Verbeek en Tanno Gommeren zich. Robin is pas 6 jaar maar gaat heel snel zijn grote broer achterna.
Al met al een geweldig succes natuurlijk: 16 spelers die zich plaatsen voor de PK!