100%

Alle Nederlanders wisten in de derde ronde tot winst te komen.
Held van de dag was Jeroen, die onverschrokken op een scherpe Ben-Oni inging, het hoofd koel hield en zeer overtuigend een Italiaanse IM (24340) wist te verslaan! Ikzelf kreeg in de opening een kleine kwaliteit kado, maar gaf later wel erg veel tegenkansen, maar wist door stellingsgeluk alsnog te winnen. Gerard speelde in strategisch betere stelling een combinatie die misschien niet helemaal correct was, maar in de praktijk resulteerde in een moeilijk eindspel met een kwaliteit meer dat met vaste hand tot winst werd gevoerd. Erwin L’ Ami tenslotte won een mooie positie partij van een Italiaanse IM die in moeilijke stelling op pionnenroof uitging en tot de ontdekking moest komen dat al zijn stukken verkeerd stonden.
Morgen mag Gerard tegen een Poolse GM (2543), Jeroen tegen een Italiaanse IM (2477) terwijl ik met een half punt minder een 2120 speler tegen krijg. L’Ami krijgt een Roemeense mede-GM met 2532.
Het is hier zonnig en warm, rond de 25 graden denk ik. Het enig nadeel van het tournooi is dat de weg naar het hotel lang en erg steil is, maar er wordt dagelijks voor transport gezorgd.

Geef een reactie