Zomerschaak Senioren – Deel 4 & 5

U heeft nog wat tegoed! Afgelopen vrijdag was de laatste avond van het Zomerschaak en daar hoort een verslag bij. Partijen van deel 4 en een verslagje van deel 5. Met dat laatste beginnen we, want vandaag is het Nederland Jeugd Schaak Kampioenschap gestart, daar doet Marieke van Essen aan mee en zij kwam vrijdag dus nog even oefenen. Dat mocht ze doen tegen Jan Schuurmans. De twee partijen waren bloedstollend spannend, ze eindigde allebei in een eindspel wat minder was voor Marieke maar wat ze toch steeds wist om te buigen. De klok speelde ook mee, maar dat ze qua techniek klaar was voor het NK was wel duidelijk. Afhankelijk van de resultaten, zal ondergetekende in de loop van de week nog wat publiceren over het verloop van het NK. U kunt zelf alles live volgen via de linkjes op https://njsk.nl/partijen-2021/, daar is tevens een livestream te volgen tijdens de rondes waarbij verschillende Nederlandse IM’s en GM’s aan schuiven.

Andere resultaten waren bijvoorbeeld 1-1 tussen Henk Alberts en Ted van Eck. Ted wilde iedere avond graag zijn uitslag genoteerd hebben, terwijl er geen stand opgemaakt werd. Vorige week heeft ondergetekende tegen Ted gespeeld en daar volgt nu een partij van:

Wit was ondertussen door zijn vlag gegaan, de partij werd doorgespeeld en eindigde in een remise. Ook de tweede partij was knotsgek en ging na zekere winst voor de zwartspeler, verloren door in tijdnood mat over het hoofd te zien.

Een partij van deel 4 is natuurlijk niks, gelukkig hebben we dan ook René die zijn partijen keurig netjes heeft genoteerd en dat verdient nog een plekje hier ondanks dat hij er bij laatste zomerschaakavond niet was. Zijn tegenstander was er wel, maar die had het zwaar tegen Ivo Kok.

Hopelijk zien we elkaar allemaal weer in september. Op 3 september beginnen we met de ALV, op 10 september spelen we de eerste ronde van de Keizercompetitie. De volledige kalender zal binnenkort op de website gevuld zijn. Op 17 september is er een evenement, een heuse Schaak-Off. Meer informatie volgt na 6 augustus vanuit de Schaakbond, tip van de sluier: er worden vierkampen geschaakt met leden en niet-leden. Het is nog onduidelijk of er bij de Schaakbond aangemeld moet worden voor die 17 september, maar aanmelden kan in ieder geval al bij ondergetekende, frank@depion.nl