Xandar van Gentevoort is de nieuwe jeugdkampioen

Xandar van Gentevoort heeft de hoog verwachte verwachtingen waar weten te maken. In de laatste partij die gespeeld werd tijdens deze ronde van de competitie had Xandar zoals verwacht niet veel moeite met de te spelen partij. Hij wordt tijdens de feestavond die later gehouden zal worden als afsluiting voor dit seizoen gehuldigd worden tot de nieuwe club kampioen bij de jeugd.

De tweede plaats zal zo goed als zeker worden opgeëist door Luuk Braspenning. Het gevecht om derde plaats is een felle strijd geworden. De komende weken zal in het teken staan van diverse inhaalwedstrijden voor de competitie, en dan zal ook duidelijk worden wie deze plaats zal gaan opeisen.

Deze week zijn ook de uitslagen bekend geworden van de examens die vorige week zijn gehouden. Helaas is niet iedereen geslaagd, maar op 12 april worden de herexamens gehouden. De geslaagden willen via deze weg dan ook van harte feliciteren en degene die een herexamen moet doen, wensen we veel succes.

Zondag is de tweede ronde van de District Cup gespeeld. De District Cup is opgezet voor jonge jeugdspelers om een gezellig toernooi te spelen. De indeling hiervan is gebaseerd op basis van de stap waarin het jeugdlid speelt. Ondanks het goede weer waren er zo’n 40 jeugdleden uit de weide omgeving naar het Jan Tinbergen College gekomen voor een gezellige middag schaak.  Op 19 mei en 9 juni worden de laatste twee rondes van het District Cuptoernooi gespeelt. Deze middagen vangen om 13:00 uur aan en duren tot 17:00 uur. Wilt u hier nog aan deelnemen, stuur dan een mail naar de DC coördinator, Patrick Prevoo. U kunt hem bereiken via het volgend mailadres: factotum.de.pion@gmail.com

Het seizoen nadert z’n einde weer en dat staat traditioneel in het teken van speciale evenementen. Na de meivakantie zal er op 10 mei doorgeefschaak worden gespeelt. Een week later op 17 mei is het traditionele familieschaak toernooi. Tijdens dit toernooi spelen de jeugdleden samen met een familielid schaakpartijtjes. Dit familielid kan een opa of oma, vader of moeder, oom of tante, of een ander familielid zijn. Deze avond staat garant voor een hoop gezelligheid. 24 mei gaan de jeugdleden een snelschaaktoernooi spelen. Dit is het laatste evenement voor de jaarlijkse afsluiting. Deze is op 14 juni. Tijdens deze avond kunnen de jeugdleden lekker friet eten en worden alle prijzen uitgereikt van het afgelopen seizoen. Maar eer het zo ver is moeten er nog een aantal wedstrijden gespeeld worden om de juiste eindstand te bepalen..