Verslag schaakles jeugd week 39

De meteorologische herfst is weer aangebroken in ons kikkerlandje, en dat was afgelopen vrijdag goed te merken. In de stormachtige wind en harde regenval stond onze voorzitter Ad Bruijns vol goede moed de storm te trotseren om onze jeugdleden, die ook dit slechte weer hadden getrotseerd, om weer deel te nemen aan de wekelijkse schaakles, op te vangen aan de poort om de kinderen per klas naar het klaslokaal te begeleiden. Helaas heeft de paraplu van onze voorzitter deze storm niet overleeft, voor de volgende keer zullen we hem een SV De Pion regenpak geven.

Om de kinderen niet nat en doorweekt in de klas te laten zitten, werden ze onder het afdak opgevangen, en daar door de trainers en of vrijwilligers naar het juiste klaslokaal te begeleiden.

Ondanks de huidige Covid-19 crisis waar we helaas nog steeds volop inzitten, en het er momenteel niet al te best uit ziet, was de sfeer weer ouderwets goed. Gelukkig hebben we afgelopen vrijdag ook nog een aantal nieuwe jeugdleden mogen begroeten, en het is altijd leuk om te zien dat kinderen die het vorige seizoen hebben meegedaan aan Sjors Sportief het schaakspel zo leuk en interessant vonden dat ze besloten hebben om bij SV De Pion les te gaan volgen om zo meer van het schaakspel te weten te komen.

Helaas regenden het nog steeds pijpenstelen aan het einde van de schaaklessen, met als gevolg dat onze jeugdleden, trainers, vrijwilligers maar ook de wachtende ouders een nat pak hebben gekregen van de weergoden. Hopelijk zijn de weergoden ons volgende week beter gezind.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.

Op onze website vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.