Schaakseizoen jeugd de Pion nu echt van start

Vorige week was er een gezellige inloop met  schaakpartijen in de vorm van opdrachtenschaak. Deze vrijdag was de start van een nieuw schaakseizoen met lessen in diverse stappen 1 t/m 5. Ook ging de najaarcompetitie van start. Doordat de jeugdafdeling maar blijft groeien zijn er voor de diverse stappen nieuwe trainers aan getrokken, om alle jeugdige spelers van les te kunnen voorzien.

De vlotte geesten, zoals de jeugdspelers van de Pion genoemd worden, gingen dan ook weer vol overgave aan de slag in de interne competitie. Deze competitie is verdeeld in de categorie├źn A t/m F, zodat iedereen op zijn of haar niveau een waardige tegenspeler heeft met hetzelfde schaakniveau. Tijdens de eerste seizoenshelft (tot begin januari) zullen de kinderen strijden om de plaatsen 1, 2 en 3. Deze schakers ontvangen dan een mooie beker! Daarna start weer een nieuwe competitiehelft. Degene met de beste resultaten van beide competities in de hoogste categorie, wordt dan gekroond tot jeugdclubkampioen.

De uitslagen van alle gespeelde wedstrijden in de diverse competities kunt u terugvinden via de website van de pion. www.depion.nl/jeugd Doordat er vele jeugdspelers zijn, verdeeld in verschillende groepen, is het ondoenlijk om alle uitslagen te vermelden. Op de eerder vermelde website kunt u alle informatie vinden over de schaakvereniging.

Begin oktober zullen er bij voldoende belangstelling extra introductielessen gegeven worden door een van de senior leden van de vereniging. We willen zoveel mogelijk kinderen de kinderen de kans geven om het mooie schaakspel beter te leren kennen door ze op een leuke manier de basisbeginselen te leren. Heeft u hier interesse in, kom dan langs bij de clubavond, of bij de stand van de Pion op het Roosendaals treffen (29 september). Mailen kan natuurlijk ook, stuur bij interesse voor dit evenement een mailtje naar koen@depion.nl

Vanaf volgende week zullen we elke week een stap gaan uitlichten. U wordt dan mee genomen vanaf de eerste stappen in het schaakspel, tot aan de kanonnen van jeugd in de hoogste stap.