Schaakles week 38 jeugd De Pion

De tijd gaat hard, zelfs in deze coronatijd. Vrijdagavond was het alweer de derde schaakavond voor de jeugdleden van Schaakvereniging De Pion. Onze voorzitter, Ad Bruijns, was al ruim voor aanvang, lees 17:45 uur, bij de locatie aanwezig waar we al geruime tijd te gast zijn voor onze vaste schaakavonden voor de jeugd, het Jan Tinbergen College.

Zoals tegenwoordig gebruikelijk is waren de trainers en aanwezige vrijwilligers hard aan het werk om alle lokalen gereed en corona proof te maken, werden de jeugdleden door onze hoofd coronaverantwoordelijke Ad, beneden bij de ingang van de poort opgevangen om zo iedereen geleidelijk aan naar zijn of haar lokaal te brengen onder begeleiding van de verantwoordelijke trainer.

Naast de gebruikelijke schaakles, zijn er ook weer een aantal partijtjes gespeeld tijdens de les. Helaas mogen de jonge geesten vanwege de huidige coronamaatregelen nog geen competitie spelen, maar dit was een goed en leuk alternatief. Hopelijk kunnen we de abrupte afgebroken jeugdcompetitie over een aantal weken weer oppakken. Dit zal plaats gaan vinden in een vorm waarin er een avond geen les gegeven zal worden, maar dat er in één keer de competitie afgerond gaat worden.

Ook deze lesavond is weer goed en gezellig verlopen, zoals het hoort. Het oude schaaksfeertje komt langzaam weer terug. Nadat de les was afgelopen, rond 19:30 uur, werden de jeugdleden onder begeleiding van de jeugdtrainer terug naar de uitgang gebracht, waar de aanwezige ouders hun kinderen oppikten en weer naar huis gingen.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Lessen zijn altijd op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 op het JTC. Neem dan een kijkje op de website www.depion.nl en neem contact op met de jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.