Schaakles senioren SV De Pion

Vorige week vrijdag was het eindelijk zo ver. De eerste schaakles voor senioren werd gegeven bij de thuis locatie van onze eigen senioren van SV De Pion, de Black Horse in Roosendaal. Ondanks de lagere opkomst, was het volgens trainer René van der Broek toch een interessante eerste avond. Het is natuurlijk altijd een beetje aftasten tijdens zo’n eerste lesavond. Wat is het gemiddelde niveau van de deelnemers die aan deze eerste schaakles voor senioren. Gelukkig kunnen we terug kijken op een geslaagde eerste les, en we hopen dat er toch nog meer mensen aan zullen sluiten na het lezen van dit stuk.

Heb je ook interesse om deze schaakles te volgen, meld je dan aan via de mail. Stuur een mail naar frank@depion.nl en dan komt het helemaal goed.

Natuurlijk werd er ook nog geschaakt na afloop tijdens de keizer competitie die de senioren deze periode spelen. De uitslag hiervan is terug te vinden op onze eigen website www.depion.nl

Externe competitie.

Ook de externe competitie is weer van start gegaan. Afgelopen weekend waren speelde De Pion 1 en De Pion 2 een uitwedstijd. Gelukkig mag er weer “over the board” gespeeld worden, of te wel fysiek. Dit houdt wel in dat onze teams een aardig eindje moesten rijden voor de wedstrijden. Maar dat maakt niet uit natuurlijk. Fysiek spelen blijft leuker dan achter een scherm.

De Pion 1 speelde in Goes. Helaas heeft er 1 speler van het eerste zich kort voor de wedstrijd ziekgemeld waardoor we met een “handicap” afgereisd zijn naar het Zeeuwse Goes.

Ondanks een verwoede pogingen om met de een man minder situatie toch de overwinning naar Roosendaal terug te keren, is dat helaas niet gelukt. De einduitslag is 4,5-3,5 geworden. Jammer maar helaas. In ieder geval hebben onze spelers van het eerste zich kranig geweerd. Hier staan de individuele uitslagen van de gespeelde wedstrijd. https://knsb.netstand.nl/pairings/view/10068 

De Pion 2 mocht voor de schaakwedstijd afreizen naar Tilburg om daar te spelen tegen EGS of te wel De Eerste Goirlese Schaakclub. In tegenstelling tot het eerste van SV De Pion heeft het tweede wel een klinkende overwinning behaald, de einduitslag werd 1,5 -6,5 in het voordeel van De Pion. De individuele uitslagen van de gespeelde wedstrijden zijn hier terug te vinden. https://knsb.netstand.nl/pairings/view/10781

De wedstrijd van De Pion 2 werd niet – zoals in het verleden gebeurde – gespeeld in het hof van Holland, maar in het Jan van Besouw cultureel centrum. Het Hof van Holland, daar hebben de spelers van SV De pion overigens zeer goede herinneringen aan. Dit was een bijzondere plaats. Het café gedeelte was al jarenlang gesloten, maar voor o.a. de plaatselijke schaakvereniging De Eerste Goirlese Schaakclub, bleef de achterzaal open. Dit was de Goirlese variant van onze eigen Sjef Boonen oude stijl. Een mooie omgeving waar vele warme herinneringen aan bewaard zijn gebleven.  
Maar de huidige locatie, het Jan van Besouw cultureel centrum is zeker ook een bijzondere plaats waar opnieuw vele warme herinneringen zullen worden gemaakt en bewaard.

A.s.  vrijdag het Hoogeveen Schaaktoernooi https://www.hoogeveenchess.nl/ Dit is op zich niet zo bijzonder om dat te vermelden, maar ook hier is De Pion aan verbonden. Enkele leden en ook bestuursleden zijn al een paar jaar toegevoegd aan het arbiter team. Frank Peeters (hoofdarbiter) , Erik van Elven en Ad Bruijns (arbiters)  zullen hierbij aanwezig zijn. Natuurlijk zullen we onze trouwe lezer hier van op de hoogte gaan houden. Dit keer wordt ook het NK Schaken hier gehouden. Meer informatie op https://www.hoogeveenchess.nl/nl/hoogeveen-schaakfestival-2021-info

Kijk op onze website www.depion. voor verdere wedstijd verslagen van deze en andere wedstijden.