Schaakkamp PCB de Kroevendonk en SV de Pion

Woensdagmiddag 5 februari was het zo ver. Er stond een schaaktweekamp op het programma tussen leerlingen van PCB de Kroevendonk en de vlotte geesten van SV de Pion. De jeugdleden van SV de Pion worden ook wel vlotte geesten genoemd. Na uitleg van de speelwijze door Ger IJzermans en Juf Debby was het tijd om te gaan schaken. De kinderen waren opgedeeld in 2 groepen, de ene groep, de meer gevorderde schakers speelde met een schaakklok, waar elke speler 15 minuten speeltijd kreeg. De andere groep spelers speelden puntenschaak op het bord. Bij deze schaakvariant is de winnaar na de speeltijd diegene die het meeste aantal punten op het bord nog heeft staan. De groep werd geleid door Richard de Witte, vrijwilliger bij SV de Pion.

Nadat de eerste ronde gespeeld was de tussenstand 8,5 – 5,5 voor de PCB de Kroevendonk. Dus er was nog werk aan de winkel voor de Pion. Als afwisseling is buiten estafetteschaak gespeeld. Hierbij moesten de kinderen een voor een de schaakstukken zo snel mogelijk overbrengen naar een ander schaakbord wat aan de andere kant van het speelplein stond. De moeilijkheid was dat alle schaakstukken op de juiste plaats moesten staan en ook binnen het vak moesten staan. De eerste ronde is gewonnen door PCB de Kroevendonk, de tweede ronde was onbeslist, er waren door beide partijen fouten gemaakt, daardoor hebben we nog een derde ronde gespeeld. Die ging naar de Pion. Eindstand 1-1. Na al dat rennen was er tijd voor een versnapering wat er goed in ging.

Maar er moest nog een tweede ronde schaak gespeeld worden. Nadat iedereen weer was geïnstalleerd en met een andere kleur speelde, ging het weer van start. Er waren partijen bij die zo klaar waren, maar andere kinderen waren echt aan elkaar gewaagd, wat het ook leuk maakt. Doordat er nog tijd over was is er besloten om gezellig met elkaar nog te gaan schaken.

Na afloop van deze tweekamp werd de einduitslag bekend gemaakt, SV de Pion heeft nog wel een knappe comeback weten te maken, want de tweede ronde is geëindigd in 7,5 – 6,5 voor de Pion. Helaas was het niet genoeg voor de eindoverwinning, want die ging toch naar PCB de Kroevendonk 15 – 13. Volgend jaar komt SV de Pion zeker revanche nemen. Na uitreiking van een herinerings vaantje voor alle kinderen kwam er weer een einde aan een gezellige schaakmiddag. We kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement wat zeker in de toekomst vaker zal plaats vinden.